bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,293.23 0.63%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,132.58 0.67%
bnb
BNB (BNB) $ 602.74 1.12%
solana
Solana (SOL) $ 143.45 1.50%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523476 0.85%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468471 0.49%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149775 0.28%

Çin Devlet Başkanı Ulaşımda Blockchain’in Önemini Vurguladı

cin devlet baskani ulasimda blockchain onemini vurguladi

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping geçtiğimiz günlerde Birleşmiş Milletler Küresel Sürdürülebilir Ulaşım Konferansı‘nda ülkenin inovasyon odaklı bir yaklaşımı desteklemesi gerektiğini söyledi. Jinping, açıklamasında özellikle Blockchain‘in öneminden bahsetti.

Xi Jinping yaptığı açıklamada; akıllı ulaşım, akıllı lojistik geliştirmek ve insanların mal akışını kolaylaştırmak için Blockchain’in önemine değindi.

cin devlet baskani ulasimda blockchain onemini vurguladi 2

Ulaşım Sektöründe Blockchain’in Önemi

Devlet tarafından işletilen Xinhua haber ajansı tarafından yayınlanan habere göre; büyük veri, internet, yapay zeka ve Blockchain gibi yeni teknolojilerin ulaşım sektörüyle derin entegrasyonunu teşvik etmek için daha fazlasının yapılması gerektiğini söyledi. 

Çin, sadece kendi sahasında değil, denizaşırı ülkelerde de gelişen birçok projede aktif olarak Blockchain teknolojisinden yararlanıyor. Örneğin daha önce belirtildiği gibi; Blockchain teknolojisinin toplu olarak benimsenmesini teşvik etmek için ülke çapında bir kamu-özel altyapı projesi olan Bloczincir Tabanlı Hizmet Ağı (BSN), Hong Kong, Güney Kore, Türkiye ve Özbekistan’a doğru genişliyor.

Ayrıca Çin, dünyanın ilk büyük merkez bankası dijital para birimine (CBDC) öncülük ediyor. Kış Olimpiyatları’nın adreslerinden biri olan Pekin, metro ve otobüs sistemlerine e-CNY kuponları yerleştirmesiyle birlikte, ulaşım ağında e-CNY’yi tanıtıyor. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala