bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,418.99 4.25%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,065.33 2.94%
bnb
BNB (BNB) $ 549.94 5.48%
solana
Solana (SOL) $ 139.19 6.73%
xrp
XRP (XRP) $ 0.500482 3.70%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.453883 3.57%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150116 1.07%

Çin’in Blockchain Ağı Türkiye ve Özbekistan’a Genişliyor

cinin blockchain agi turkiye ve ozbekistana genisliyor

Çin’in Blockchain tabanlı hizmet ağı (BSN), Blockchain teknolojisinin toplu olarak benimsenmesini teşvik etmek için ülke genelinde bir kamu ve özel altyapı projesini oluşturuyor. Çin, daha fazla uluslararası adımlar atarken, denizaşırı ülkelerde daha fazla portal kurmaya devam ediyor.

Çin’in BSN’sini yönetmek için başvurduğu şirket olan Red Date Technology yaptığı bir açıklamada, Türkiye ve Özbekistan‘da Türk Çin İş Eşleştirme Merkezi ile ortaklaşa üçüncü ve dördüncü uluslararası portallarını başlatmak için çalıştığını duyurdu. Şirket ayrıca bu yeni BSN portallarının Aralık ayı sonunda piyasaya sürülebileceğini söyledi.

BSN projesinin geliştiricisi olan Red Date Technology, Aralık 2021’de Türkiye ve Özbekistan’da iki uluslararası BSN portalı başlatmak için Türk danışmanlık firması Türk Çin İş Eşleştirme Merkezi (TUCEM) ile bir anlaşma imzalamıştı.

cinin blockchain agi turkiye ve ozbekistana genisliyor 2

Çin’in Blockchain Ağı Türkiye’ye Geliyor

BSN portalları, birlikte çalışabilirlik ortamlarında blok zinciri uygulamaları geliştirmek için daha uygun maliyetli çözümler sunmak amacıyla geliştirilmiş bir platform. Ayrıca bu özelliği ile beraber, Türkiye ve Özbekistan’da blok zinciri hizmetlerinin geliştirilmesi için bir platform sağlamak üzere tasarlanmış.

Ayrıca BSN; Ethereum, Algorand, EOS, Polkadot, NEO, Tezos, Oasis, Hyperledger Fabric, ConsenSys Quorum ve Corda gibi platformları da entegre ediyor. Aynı zamanda Amazon Web Services, Google ve Microsoft Azure dahil olmak üzere bulut hizmetleri tarafından da destekleniyor.

Red Date Technology CEO’su ve BSN Development Association’ın yönetici direktörü Yifan He konu ile ilgili yaptıkları açıklamada şunları söyledi:

Türkiye uzun süredir Asya ve Avrupa arasında bir köprü rolü oynuyor ve bu nedenle Asya dışındaki ilk BSN portalının orada açılması uygun.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala