bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,232.94 1.20%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,110.82 0.70%
bnb
BNB (BNB) $ 593.53 2.88%
solana
Solana (SOL) $ 137.10 3.79%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519394 0.25%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.458859 1.54%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.146615 1.48%

Block Earner, Türkiye’de Faaliyetlerine Başlıyor

block earner turkiyede faaliyetlerine basliyord

Geçtiğimiz yılın Aralık ayında sektörün önemli yatırım şirketleri ve melek yatırımcılardan yaklaşık 80 milyon TL yatırım alan Türk girişimci Çağlayan Karaboğa’nın kurucusu olduğu Avustralya merkezli fintech Block Earner Türkiye’de de faaliyetlerine başlıyor.

Block Earner, Türkiye’den Avrupa’ya Açılmayı Hedefliyor

Block Earner, finansın geleceğinde büyük öneme sahip olması beklenen merkeziyetsiz finans sistemini (DeFi) herkes için erişilebilir kılarken, kullanıcılarının önde gelen DeFi platformları Aave ve Compound gibi platformlara erişimlerini de sektör lideri cüzdan uygulamasi Fireblocks güvenliği ile sağlıyor. Geçtiğimiz yıl Avustralya’da hizmete başlayan Block Earner, sunduğu getiri seçenekleri ile binlerce Avustralyalı tarafından alternatif yatırım aracı olarak kullanılmaya başlandı.

blockearner

Türkiye’yi Avrupa’da merkez üs olarak konumlandırmayı hedefleyen Block Earner kurucularından Çağlayan Karaboğa konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

Block Earner, geleneksel finansal alternatiflere kıyasla blockchain teknolojisinin avantajları ile daha yüksek getiri elde etmenizi sağlayan bir yatırım aracıdır. Basit bir arayüz aracılığıyla, Block Earner kullanıcıları hesaplarına birkaç dakika içinde TL yatırabilir ve bunlar daha sonra ABD doları ile birebir sabitlenmiş, düzenlenmiş ve rutin olarak denetlenen bir dijital sabit para olan USDC’ye dönüştürülür. Kullanıcılar USDC ile ilgili teknik bilgi gerekmeksizin block finansa veya merkeziyetsiz finans (DeFi)’ın lider uygulamaları Aave, Compound’a direkt erişim sağlayarak yüzde 6’ya varan getiri kazanabilirler. 

Karaboğa ayrıca Avustralya’dan hemen sonra Türkiye pazarına girilmesinin sebebini de açıkladı:

Türkiye’deki yatırımcıların yatırım yönelimleri ve bu sıkışmışlıktan çıkıp teknolojiden geri kalmaması, finansın geleceğine adım atarak öne geçmesi motivasyonudur. Getiri dengesini gözeterek daha fazla  risk almak isteyen kullanıcılarımıza da, USDC ve Paxos Gold yanında, Bitcoin ve Ethereum gibi kripto varlıklara da erişim ve üzerine ek getiri sunan ürünlerimiz de pazardaki yerini alacak.

Son olarak belirtmek gerekirse Coinbase Ventures’ın liderlik ettiği ve Avalanche’ın kurucusu Emin Gün Sirer’in de aralarında olduğu, sektörün önemli yatırım şirketlerinden yatırım alan Block Earner, Haziran sonu itibariyle Türkiye’de erken kayıt ve referans kampanyasına başladığını da belirtelim.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala