bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,692.80 2.56%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,093.51 1.57%
bnb
BNB (BNB) $ 589.20 3.39%
solana
Solana (SOL) $ 135.20 5.48%
xrp
XRP (XRP) $ 0.514074 1.30%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.452652 2.75%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144541 2.91%

Binance Davası Kime Yarar?

Binance Davasi Kime Yarar

ABD’de Binance’e açılan dava kripto endüstrisinde ses getirdi. En büyük hacimli borsa olan Binance’e yönelik ağır ithamlar bulunuyor. CFTC‘nin suçlamaları arasında vergi kaçakçılığı, terör finansmanı, kara para aklama yer alıyor. CFTC’nin davasının ağır sonuçlara yol açabileceği ifade ediliyor. Günlük işlem hacmi 13 milyar doları aşan Binance‘e yönelik olası bir cezanın rakip borsaları olumlu etkileyebileceği belirtiliyor.

ABD, Binance’in Ensesinde: Kaçakçılık, Paravan Şirket, Hamas, VPN…

Binance Davasi Kime Yarar2

Binance Davası İle İlgili Değerlendirmeler

Tokenwise kurucusu Jeannette Spaulding, ABD merkezli borsa Kraken’in Binance‘in sorunlarının ardından yükseliş yaşayabileceğini belirtti. Binance’e erişemeyen kişilerin diğer merkezi borsalara kayabileceğini belirten Spaulding, “Tetikte bekleyen ve talebi karşılayabilecek pek çok platform var” dedi.

The Block araştırma direktörü Steven Zheng, Binance‘in küçülmeye zorlanması durumunda Dubai merkezli Bybit’in bu durumdan fayda sağlayacağını ifade etti. Kraken ve Coinbase‘in de Binance’ten çıkan varlıkların adresleri olacağını söyledi.

Fireblocks yöneticisi Jason Allegrante, uzun vadede Nasdaq gibi geleneksel finans oyuncularının piyasadaki boşluğu doldurmak için devreye girebileceğini ifade etti. Nasdaq, ikinci çeyreğin sonunda kripto saklama hizmetini başlatmayı planladığını duyurmuştu.

PolySign CEO’su Jack McDonald, büyük bir oyuncunun belirli alanlardan ayrılması piyasada oynaklığı artırabileceğini belirtti. Mcdonald, daha küçük oyuncular için fırsatlar çıkacağını aktardı. Gartner web3 analisti Avivah Litan, davaların ABD’de blockchain ve kripto inovasyonunu bastırabileceğini söyledi.

ABD’nin kripto sektörüne yönelik agresif yaklaşımını nedeniyle Avrupa, Singapur, BAE ve Hong Kong’un avantajlı duruma geçeceği ifade ediliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala