bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,244.14 2.10%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,897.32 3.37%
bnb
BNB (BNB) $ 527.53 1.96%
solana
Solana (SOL) $ 130.42 1.48%
xrp
XRP (XRP) $ 0.472283 4.25%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.428202 4.13%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.141253 4.05%

CFTC Başkanı Benham’dan Binance Yorumu: Açık Bir Vergi Kaçakçılığı Vakası

CFTC Baskani Benhamdan Binance Yorumu

Kripto para dünyasının gözü Binance davasındaki gelişmelere çevrildi. CFTC Başkanı Benham, davaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Benham, Binance‘in çok açık vergi kaçakçılığı yaptığını söyledi.

CFTC Baskani Benhamdan Binance Yorumu Acik Bir Vergi Kacakciligi Vakasi

Emtia Vadeli İşlemler ve Ticaret Komisyonu (CFTC) Başkanı Rostin Behnam, Binance davasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. CNBC’deki ‘Squawk Box’ programında konuşan Benham, kripto piyasasını sarsan davayı “Açık bir vergi kaçakçılığı vakası” olarak niteledi. Binance ile ilgili iddiaları şiddetle savunacaklarını vurgulayan Behnam, “2019’dan bu yana süren bir dolandırıcılıktı” dedi.

CFTC Başkanı Benham, Binance’in ‘sürekli bir dolandırıcılık’ içinde olduğunu belirterek, en kısa müdahale etmeleri gerektiğini kaydetti. Bu dava konusunda kendilerine çok güvendiğini belirten Benham, kanıtların ortada olduğunu vurguladı. Binance’in ABD yasalarından kaçtığını ifade eden Behnam, Amerikalıların offshore kripto borsasını kullanmasına izin verdiğini ifade etti.

ABD’nin emtia düzenleyicisi CTFC, dün Binance ve CEO’su Changpeng Zhao‘ya (CZ) dava açmıştı. CFTC, Binance‘ın türev kurallarını ihlal ettiğini ve önemli belgeleri yok ettiğini iddia etti. CZ ise CFTC’nin iddialarını reddetti. CZ, borsanın iki yıldan fazla bir süredir düzenleyicilerle iş birliği içinde olduğunu belirtti. İddialara göre Binance, üst düzey ABD’li müşterilerin konumlarını gizlemek için VPN kullanma talimatı verdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala