bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,021.89 1.49%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,240.63 2.95%
bnb
BNB (BNB) $ 592.42 1.87%
solana
Solana (SOL) $ 140.49 2.17%
xrp
XRP (XRP) $ 0.518344 1.04%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.462748 0.76%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147394 1.43%

ETF’lerin Yıl İçerisindeki Performansları

etflerin performanslarirg

Son dönemde birçok şirket borsada işlem gören fonları için başvuruda bulunuyor. Biz de ETF‘lerin bu yıl içerisinde gösterdikleri performansları ele aldık. Kripto para birimi ETF’leri, 2023’ün ilk ayına yüzde 61,95 ile yüzde 98,66 arasında değişen güçlü performansla en iyi performans gösteren ETF sınıfı olarak başladığını söyleyebiliriz.

Yatırımlarda her zaman olduğu gibi, geçmiş performans gelecekteki sonuçların garantisi yoktur. Şimdi bu yıl içerisinde ETF‘lerin göstermiş olduğu performansları ele alalım.

2023’ün En İyi Performans Gösteren ETF’leri

Kripto para birimi ETF’si, tek kripto para biriminin veya bir kripto para birimi sepetinin fiyatını takip eden borsada işlem gören fonu olarak karşımıza çıkıyor. Bazı kripto ETF‘leri, Bitcoin gibi doğrudan bir kripto para birimine sahipken, diğerleri kriptoyla ilgili şirketlerde hisse senedi pozisyonlarına sahip olabiliyor.

etflerin yil icerisindeki performanslarirt

Özetle aslında kripto ETF‘leri, yatırımcıların kripto para birimi satın almak veya depolamak zorunda kalmadan dijital para birimi alanındaki büyümenin yanı sıra blockchain veya madencilik gibi ilgili teknolojilerden faydalanmalarını sağlıyor. Piyasadaki ilk kripto para birimi ETF’si, 19 Ekim 2021’de NYSE ARCA borsasında işlem görmeye başlayan ProShares Bitcoin Strateji ETF’si (BITO) idi. Piyasadaki en büyük kripto para ETF’si olan BITO, doğrudan Bitcoin’e yatırım yapmadığını da belirtelim. Fon, nakit ödemeli ve ön ödemeli bitcoin vadeli işlemlerine yatırım yapıyor.

etflerin yil icerisindeki performanslariRGG

Valkyrie Bitcoin Miners ETF (WGMI), gelirlerinin en az yüzde 50’sini Bitcoin madenciliği operasyonlarından elde eden şirketlere yatırım yapan, aktif olarak yönetilen bir kripto ETF’sidir. WGMI doğrudan Bitcoin tutmuyor. Bunun yerine, WGMI, küresel borsalarda listelenen adi hisse senetlerini ve ADR’leri elinde tutuyor. Bunun yanında ETF’nin 2023 getirisi yüzde 98,66 olarak belirtildi.

VanEck Dijital Dönüşüm ETF’si (DAPP), gelirlerinin en az yüzde 50’sini dijital varlık projelerinden elde eden Dijital Varlık Hisse Senetleri olarak tanımlanan, tüm sermayeye sahip küresel yenilikçi şirketlerin piyasa değeri ağırlıklı endeksinin ETF’nin 2023 getirisi yüzde 67,04 olarak belirtildi.

Global X Blockchain ETF (BKCH), işlemleri kaydederek ve güvence altına alarak kripto para birimlerini güçlendiren teknoloji olan blockchain’de yer alan küresel şirketlerin piyasa değeri ağırlıklı bir endeksini izlemeyi amaçlıyor. ETF’nin 2023 getirisi yüzde 64,05 olarak belirtildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala