bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,767.96 2.65%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,560.57 1.54%
bnb
BNB (BNB) $ 581.93 2.15%
solana
Solana (SOL) $ 187.53 1.77%
xrp
XRP (XRP) $ 0.627791 2.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.649951 0.24%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.222936 19.23%

Nasdaq’tan Kripto Saklama Hamlesi

Nasdaqtan Kripto Saklama Hamlesi

Kripto para ekosisteminde yaşanan iflasların ardından boşalan koltuklar için geleneksel finans şirketleri harekete geçti. Nasdaq, ikinci çeyreğin sonunda kripto saklama hizmetini başlatmayı planlıyor. Nasdaq, bu adım ile sektörde aracı şirket boşluğunu doldurmayı hedefliyor.

Nasdaqtan Kripto Saklama Hamlesi2

Nasdaq Digital Assets’in Kıdemli Başkan Yardımcısı Ira Auerbach, küresel borsa grubunun gerekli tüm teknik altyapı ve düzenleyici onayları için sürecin devam ettiğini söyledi. Nasdaq, denetim sağlayabilecek bir şirketin kurulması için New York Mali Hizmetler Departmanı’na başvurdu. Proje ilk olarak eylül ayında duyurulmuştu. Auerbach, Bitcoin ve Ethereum saklama hizmetinin dijital varlıklar için ilk adımı oluşturacağı belirtildi.

Böylece Nasdaq, kripto saklama hizmeti sunan BNY Mellon ve Fidelity gibi diğer büyük finans şirketleri arasına katılacak. Bazı şirketler ise blockchain teknolojisini geleneksel finansal ürünler ile buluşturmak üzerinde çalışıyor. BlackRock, tokenize edilmiş hisse senetleri ile ilgili çalışmalar yapan şirketler arasında bulunuyor. Fidelity ise kısa süre önce Bitcoin ve Ethereum ticaretinin başladığını duyurdu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala