bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,750.08 1.36%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,126.17 1.08%
bnb
BNB (BNB) $ 598.28 2.43%
solana
Solana (SOL) $ 139.34 4.52%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524011 0.53%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.462065 2.36%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147314 3.09%

Associated Press, Chainlink ile İşbirliği Yapacak

associated press chainlink ile isbirligi yapacak

Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir haber ajansı Associated Press (AP), verilerini merkeziyetsiz Oracle ağı Chainlink ile Blockchain ağına bağlayacağını açıkladı.

Haber ajansı, Blockchain’de çalışan uygulamalar tarafından kullanılabilecek ABD siyasi seçimleri, ekonomik veriler, spor sonuçları ve ticari finanslar hakkında veri setlerini tedarik etmesini ve doğrudan kullanmasını sağlamak amacıyla bir Chainlink Node’u başlattığını duyurdu.

AP’ye göre Chainlink’in Oracle ağı, siyasi yarışlara ilişkin çağrılar hakkında piyasaları uyarmak, şirketlerin finansal kayıtlarını yayınladıklarında, zincir içi ticaret başlatmak ve NFT’lerin görünümünü güncellemek gibi Blockchain süreçlerini otomatikleştirmede önemli bir rol oynuyor.

associated press chainlink ile isbirligi yapacak 1

Associated Press, Verilerini Chainlink’in Oracle Ağı ile Birleştiriyor

2020’de AP, Ethereum Blockchain ağını kullanarak, ABD seçim çağrılarını yayınlamak için merkeziyetsiz bilgi platformu olan Everipedia ile birlikte çalışmıştı.

Bu yeni yapılan işbirliği ile birlikte, Chainlink’in Oracle ağı da sisteme entegre edilecek ve veriler merkeziyetsiz bir şekilde işlenecek.

AP’nin Blockchain ve veri lisanslama direktörü Dwayne Desaulniers konuyla alakalı olarak şu ifadelere yer verdi:

“Chainlink teknolojisi, dünyanın herhangi bir yerindeki akıllı sözleşme geliştiricilerine AP’nin güvenilir ekonomi, spor ve yarış bilgi verilerine doğrudan, isteğe bağlı erişim sağlamanın en ideal yoludur.

Chainlink ile çalışmak, bu bilgilerin herhangi bir Blockchain ile uyumlu olmasını sağlar. Açık kaynaklı yazılım güvenilir, hızlı ve önde gelen Blockchain ağlarında yaygın olarak kullanılmaktadır.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala