bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,450.27 0.09%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,152.28 0.22%
bnb
BNB (BNB) $ 612.18 0.70%
solana
Solana (SOL) $ 143.92 1.97%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527523 0.14%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471353 1.03%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150558 0.72%

Ant Group Şirketinden Web3 Adımı

Ant Group Sirketinden Web3 Adimi

Çinli fintech devi Ant Group‘un teknoloji şirketi AntChain’den Web3 hamlesi geldi. AntChain, blockchain ile çalışabilen çapraz zincir prokotolü AntChain Bridge’i açık kaynaklı hale getirdiğini duyurdu. Bu adım ile şirket, ilk kez temel teknolojilerini kullanıma açtı.

Ant Group Sirketinden Web3 Adimi3

AntChain, Web3 Planlarını Açıkladı

Çin‘in en büyük teknoloji şirketlerinden AntChain, Web3’e yönelik planlarını açıkladı. Şirketin yeni planları, 26 Nisan’da 2 binden fazla kişinin katıldığı 2023 Ant Group Dijital Teknolojiler Geliştirici Konferansı’nda açıklandı. AntChain Direktörü Yan Ying, dijital varlıkların büyük ölçekli transferine olanak tanıyan açık bir ekosistem yaratacaklarını açıkladı. Birkaç yıl araştırma yaptıklarını belirten Ying, “Çapraz zincir teknolojimizi ve teknik birikimimizi Web3 topluluğuyla paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz” ifadesini kullandı.

Şirket, yeni teknolojilere yönelik AntChain OpenLab’in kurulduğunu duyurdu. Yapılan açıklamada, AntChain OpenLab aracılığıyla blockchain protokolleri, güvenlik ve donanım çözümleri gibi teknolojilere odaklanılacağı kaydedildi. Openlab ile güvenli ve verimli Web3 ekosistemine katkı yapılmasının hedeflendiği aktarıldı.

Ayrıca Shanghai Data Exchange, Antchain ve Zhejiang Cultural Industry’in aralarında olduğu çok sayıda node operatörü, Web3 geliştirme platformu ve hizmetleri için Web3 OpenChain’i başlattı. AntChain OpenChain’den yükseltilen Web3 OpenChain’in Ethereum gibi diğer büyük protokollerle uyumlu olduğu ifade edildi. AntChain OpenChain, 2020 yılında piyasaya sürülmüştü. Diğer yandan China Unicom Digital Technology (CUDT) ve UNISOC da AntChain ile birlikte elektrikli araç endüstrisi için özelleştirilmiş çip piyasaya sürdü. Yeni çip teknolojisinin blockchain ve IoT teknolojilerine katkı sağlayacağı aktarıldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala