bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,426.39 4.64%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,932.10 2.44%
bnb
BNB (BNB) $ 547.63 4.46%
solana
Solana (SOL) $ 130.02 2.94%
xrp
XRP (XRP) $ 0.510158 1.37%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.445524 0.76%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.12616 4.57%

Yeni yapay zeka yasası ChatGPT’yi kısıtlayabilir

yapay zeka

AB’deki yeni yapay zeka yasasının, içinde ChatGPT-4’ün de olduğu büyük yapay zeka modelleri için ek kısıtlamalar getirebileceği belirtildi.

Ek düzenlemeler gelebilir

Bloomberg’in haberine göre, Avrupa Birliği’ndeki temsilcilerin en büyük yapay zeka (AI) sistemlerine yönelik ek düzenlemeler için bir plan üzerinde görüştükleri bildirildi.

Avrupa Komisyonu, Avrupa Parlamentosu ve çeşitli AB üye ülkelerinin, Meta’nın Llama 2’si ve OpenAI’nin ChatGPT-4’ü de dahil olmak üzere büyük dil modellerinin (LLM’ler) potansiyel etkileri ve yaklaşan AI Yasası’nın bir parçası olarak bunlara getirilecek olası ek kısıtlamalarla ilgili görüşmelerde bulunduğu kaydedildi.

Bloomberg, konuya yakın kaynakların, amacın daha büyük modelleri kontrol altında tutarken yeni girişimlere çok fazla düzenleme yüklememek olduğunu bildirdi.

AI Yasası ve LLM’ler için önerilen yeni düzenlemelerin, AB’nin Dijital Hizmetler Yasası’na (DSA) benzer bir yaklaşım olması bekleniyor.

İlk zorunlu kurallardan biri

AB’nin Yapay Zeka Yasası, Batılı bir hükümet tarafından AI için belirlenen ilk zorunlu kurallardan biri olacak. Çin, Ağustos 2023’te yürürlüğe girecek olan kendi AI düzenlemelerini halihazırda yürürlüğe koymuştu.

AB’nin AI düzenlemeleri kapsamında, AI sistemleri geliştiren ve kullanan şirketlerin risk değerlendirmeleri yapmaları, AI tarafından oluşturulan içeriği etiketlemeleri ve diğer önlemlerin yanı sıra biyometrik gözetim kullanmaları tamamen yasaklandı.

Bununla birlikte, mevzuat henüz yasalaşmadı ve üye devletler parlamento tarafından ortaya konan önerilerden herhangi birine katılmamayı tercih edebilir.

Çin’de ise AI yasalarının uygulanmasından bu yana, 70’ten fazla yeni yapay zeka modelinin piyasaya sürüldüğü bildirildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Beyza Nur Kızıldemir

Beyza Nur Kızıldemir 6 Temmuz 1997 tarihinde Bursa’da dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise yıllarını Bursa’da geçirdi. Şu an İstanbul’da yaşıyor. Çocukluğundan bu yana tiyatro, müzik, sinema ve edebiyata ilgi duydu, zaman zaman bu branşlarda eğitimler aldı. İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı mezunu olan Beyza, aynı zamanda Gazetecilik bölümü ile de çift anadal yaptı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala