bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,647.05 1.96%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,140.06 1.48%
bnb
BNB (BNB) $ 609.41 1.69%
solana
Solana (SOL) $ 146.16 4.62%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52255 0.97%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.47046 1.83%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150344 2.56%

Wall Street devinden blockchain hamlesi

ab ajansi blockchain tabanli fikri mulkiyet haklari konusunda olumlue

Wall Street’in önemli aktörleri arasında yer olan Depository Trust & Clearing Corporation (DTCC) blokzincir dünyasına adım attı. Ginansal piyasalara takas ve uzlaştırma hizmetleri sağlayan DTCC, blokzincir odaklı teknoloji şirketi Securrency’yi satın aldı. Şirketin bu adım ile merkeziyetsiz finans (DeFi) sektöründeki konumunu güçlendirmeyi hedeflediği aktarıldı.

rekabeti sinirlayici anlasma uyumlu eylem kararlar

Bloomberg’in haberine göre DTCC, Securrency için 50 milyon dolar ödeyecek. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan DTCC CEO’su Frank La Salla, Securrency’nin geliştirdiği teknolojiyi kullanarak blokzincir ağları üzerinde borsa yatırım fonu gibi menkul kıymetlerin ürebileceğini ifade etti.

Anlaşmanın ilerleyen haftalarda tamamlanması beklenirken, DTCC 2013’ten bu yana ilk kez bir şirket bünyesine katacak. Şirketi, 2021 yılında 800 milyon menkul kıymet işlemi gerçekleştirdi. Bu rakam toplam 2,37 katrilyon dolara karşılık geldi.

Anlaşma kapsamında Securrency’nin 100 çalışanı DTCC’ye dahil olacak. Securrency, DTCC Digital Assets ismiyle yeniden markalaştırılacak. Şirketin yönetiminde ise Securrency CEO’su NAdine Chakar bulunacak.

Chakar, piyasaların dijitalleşmesi sürecinde DTCC’nin altyapı yeteneklerini Securrency teknolojisiyle bir araya getirmekten heyecan duyduğunu dile getirdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala