bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,974.14 1.10%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,145.82 0.68%
bnb
BNB (BNB) $ 600.75 2.11%
solana
Solana (SOL) $ 141.95 3.13%
xrp
XRP (XRP) $ 0.526714 0.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.465764 1.86%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148717 2.56%

Türk Girişimi Hero of Troy’a The Sandbox’tan Yatırım

Turk Girisimi Hero of Troya The Sandboxtan Yatirim

Kripto ve metaverse sektörü oldukça hızlı bir şekilde gelişmeye devam ediyor. Bu alanda aktif olarak çalışmalarını sürdüren girişimler de çabalarının karşılığını yatırımları ile alıyorlar. Son olarak Hero of Troy isimli oyunu ile öne çıkan Türk girişimi UGC90 (Ultimate Gamechanger), The Sandbox’ın “The Sandbox Game Maker” fonundan yatırım aldı. UGC90, bu yatırımla ülkede global bir metaverse hibesi alan ilk şirket oldu.

ugc90 bulten

The Sandbox Game Maker, Türk Girişimi Hero of Troy’a Yatırım Yaptı

Hero of Troy Metaverse deneyimi, Homeros’un İlyada ve Odysseia destanlarından günümüze kadar gelmiş tanrıların da dahil olduğu ve Çanakkale’de yaşanmış olan efsanevi Truva Savaşı’nı konu alan hikayesi ile karşımıza çıkıyor. Oyun ve metaverse alanını bir araya getiren proje, dünya çapında aylık aktif kullanıcı sayısı 200.000’in üzerinde olan popüler metaverse projesi The Sandbox’ta yayınlanacak.

Konu hakkında konuşan UGC90 CEO’su Burak Günsev şu ifadelere yer verdi:

“Sanal dünyalardaki geleceğin inşasının henüz başındayız. Tamamı Türk geliştiricilerden oluşan ekibimiz, kuruluşumuzun üzerinden geçen kısa sürede dünyanın en büyük metaverse platformları ile yaptığımız iş birliği ile ülkemizdeki blokzincir ve NFT ekosistemi girişimcileri için önemli bir yolu açtığımıza inanıyoruz. Hibe desteği aldığımız Hero of Troy deneyimsel oyununun en önemli başarısı sadece The Sandbox platformuna girmek değil, Truva Savaşı efsanesinin Türkiye topraklarında geçtiğinin bilinirliğini globalde artıracak olması. Hayalimiz global metaverse ekonomisinde Türkiye’nin tarihi ve kültürünün yanı sıra teknoloji girişim ekosisteminin de tanıtımında destek olabilmek”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala