bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,625.05 2.17%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,128.71 2.17%
bnb
BNB (BNB) $ 607.41 1.24%
solana
Solana (SOL) $ 145.79 5.12%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521284 1.22%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.4699 1.95%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150113 3.40%

“Ölen yakınlarımızla yeniden görüşebileceğiz”

mark zuckerberg

Mark Zuckerberg, podcaster Lex Fridman ile bir röportaj gerçekleştirdi. Sanal gerçeklik ve Metaverse’in gelecekteki olasılıklarını tartışan Zuckerberg, ölen yakınlarımızla görüşebilmenim mümkün olabileceğini söyledi.

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, Metaverse’deki bir röportajda insansı VR avatarlarının tanıtımını yaptı. Zuckerberg ile röportaj gerçekleştiren podcaster Lex Fridman, “Artık burada olmayan sevdiklerimle konuşmayı çok isterim. Peki geleceğe baktığınızda, bu olasılık düşündüğünüz bir şey mi?” sorusunu yöneltti.

Zuckerberg bunun karmaşık bir fikir olduğunu kabul etti ancak VR ve AI teknolojisini kullanarak ölen bir kişinin sanal bir versiyonunu yaratma konsepti için “muhtemelen bir denge” olduğunu söyleyerek şu ifadeleri kaydetti:

“Birisi sevdiği birini kaybetmişse ve yas tutuyorsa, etkileşimde bulunabilmenin veya belirli anıları yeniden yaşamanın yararlı olabileceği yollar olabilir.”

Ayrıca bunun “sağlıksız” hale gelebileceği bir boyut olduğunu da sözlerine ekledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Beyza Nur Kızıldemir

Beyza Nur Kızıldemir 6 Temmuz 1997 tarihinde Bursa’da dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise yıllarını Bursa’da geçirdi. Şu an İstanbul’da yaşıyor. Çocukluğundan bu yana tiyatro, müzik, sinema ve edebiyata ilgi duydu, zaman zaman bu branşlarda eğitimler aldı. İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı mezunu olan Beyza, aynı zamanda Gazetecilik bölümü ile de çift anadal yaptı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala