bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,609.04 3.84%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,131.06 3.68%
bnb
BNB (BNB) $ 609.01 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 145.11 7.60%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520728 3.12%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469732 4.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150297 5.79%

İngiltere merkezli metaverse şirketinden dev satış

metaverse neden

İngiltere merkezli metaverse geliştiricisi Improbable, çok oyunculu oyun geliştirme konusunda uzmanlaşmış iştiraki The Multiplayer Group’u (MPG) 76,5 milyon sterlin karşılığında Keywords Studios’a sattı. Çeşitli ülkelerde 70’ten fazla stüdyoya sahip olan Keywords Studios, dev satın alım ile oyun sektöründe genişleme faaliyetlerine devam etmek istiyor.

2018 yılında kurulan MPG, milyonlarca oyuncunun oynadığı Fall Guys, Mortal Kombat 11, Call of Duty: Modern Warfare 2 gibi oyunların geliştirme sürecinde rol oynadı.

Improbable kurucusu ve CEO’su Herman Narula, 2023 yılının şirketi için dönüştürücü nitelik taşıdığını belirtirken metaverse dünyasındaki konumlarına dair iddialı konuştu:

“Finansal konumumuzu sağlamlaştırırken temel faaliyetlerimizi ve konumumuzu netleştirdik. Kendimizi metaverse dünyasında lider olarak tanımlıyoruz. Bu heyecan verici yeni alanın geleceğini şekillendirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

İngiltere merkezli Improbable, satışın ardından paylaştığı uzun bir yazıda 2024 yılına dair vizyon ve beklentilerini de ortaya koydu. Sanal dünya ve Web3 teknolojisinin 2024’te büyümeye devam edeceğini belirten Herman Narula, oyun sektörünün metaverse uzantılarıyla yeni fırsatlar yaratmasını bekliyor. Narula, Apple ve Meta’nın piyasaya sürdüğü sanal gerçeklik gözlüklerinin talebi daha da arttıracağının altını çizdi.

Improbable, yapay zeka ve metaverse dünyasına gelen perakende ve kurumsal yatırımların seçici hareket etmeye devam edeceğini düşünüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala