bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,609.04 3.84%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,131.06 3.68%
bnb
BNB (BNB) $ 609.01 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 145.11 7.60%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520728 3.12%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469732 4.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150297 5.79%

Metaverse’te canlı konserler veren Türk müzisyen memnuniyetini gizlemiyor

Cover of I Remember

2021 yılına damgasını vuran ve o dönem yarattığı heyecanla Silikon Vadisi’nin devlerini peşinden koşturan ‘çığır açan’ teknoloji metaverse’te işler beklenildiği gibi gitmedi. Piyasanın geçtiğimiz iki yıldaki aşağı yönlü hareketliliğinin de payının olduğu bu dönemde pazarlamadan ibaret metaverse projelerinin esamesi okunmazken, uzun vadeli ve kalıcı işler ise halen başarı potansiyelini koruyor.

Metaverse evrenlerinde yapılan canlı konserler, sanatçılara normal şartlarda ulaşamayacakları çok daha niş kitlelere erişmelerini sağlıyor. Müzisyen Alperen Yalçın, namıdiğer Misucmaker, metaverse’te geçtiğimiz yıl başından beri konserler veriyor. İki senelik metaverse macerası boyunca ürettiği şarkılardan yeni bir albüm çıkaracağını söyleyen Yalçın, BTCHaber’e özel konuştu. “Metaverse kavramı daha çok yaratıcı kişileri içine alarak gelişmeye devam edecek ve kısıtlamalardan bağımsız çok farklı bir dünyaya evrilecek” görüşünü savunan Yalçın, burada verdiği konserlerden duyduğu memnuniyeti gizlemiyor.

DSCF9594

Metaverse dünyasıyla nasıl tanıştınız? Metaverse’te konser vermek kimin fikriydi?
Pandemi döneminde müzik üretimine evde devam ederken, Berlin’de yaşayan Web3 dünyasıyla ilgili yakın arkadaşım Fatih Kuz’un önerisiyle Decentraland’i keşfettim. Twitter üzerinden 2022 New Year’s Eve Partisi’nin ev sahibiyle iletişime geçerek ilk metaverse konserimi düzenledim. Bu konser, KISS grubunun basçısı Gene Simmons’ın da katıldığı Npact Plaza’da gerçekleşti ve gelirlerle Afrika’daki çocuklara bilgisayar bağışları yapıldı. 2022 New Year’s Eve partisiyle başlayan metaverse konserlerim hâlâ devam ediyor. İki senelik metaverse maceramın sonunda ürettiğim elektronik altyapılı ve funk müzik birleşimi şarkılarımla yakında “meta-funk” adını verdiğim bir janrda bir albüm yayınlayacağım.

Konserlerinize ilgi nasıl? İlgi sadece Türkiye’den mi ibaret yoksa izleyici kitlesi sınırları aşıyor mu? İzleyici/dinleyici kitlenizden aldığınız tepkilerden memnun musunuz?
Konserlerime ilgi çoğunlukla Türkiye’den çok az, çoğunlukla Amerika’daki ekipler tarafından düzenleniyor ve o coğrafyanın saat dilimine göre gerçekleşiyor. Bizim saatimize göre sabaha karşı saatlerde gerçekleşiyor. Bu biraz zorlayıcı olsa da yaptığım müziğin İngilizce sözlü olması ve global dinleyicilere ulaşmak istemem gibi detaylarla birleşince bu zorluk keyfe dönüşüyor. Önemli olan şu ki, konser sırasında veya sonrasında seyircilerle canlı olarak iletişim kurabiliyorum. Bu süreçte, dünya çapından insanlarla tanışıp müziğimi eriştirme fırsatı buldum. Son dönemde pazaryerine giren ‘Misuc Neon Worm’ adlı weareble’ımdan (giyilebilir ürün) kullanıcılar satın alıp konserde benimle aynı kıyafeti giyebiliyor. Metaverse konserlerinde, büyük ekranda benim gerçek görüntümün yansıtıldığı bir ortamda, herkes kendi avatarlarıyla temsil ediliyor. Özetle, izleyicilerle etkileşim halinde olmak ve dünyanın dört bir yanından insanlarla şarkıların hikayeleri üzerine sohbet etmek benim için keyifli bir deneyim.

Konserler hangi metaverse gerçekleşiyor? farklı metaverse deneyimleriniz söz konusu mu?
Konserlerim şu anda sadece Decentraland’de gerçekleşiyor. Bu metaverse benim ana faaliyet gösterdiğim platform ve şu ana kadar en aktif olduğum yer burası. Farklı metaverse deneyimlerine daima açığım!

‘Metaverse’e erken katılanlar avantajlı olacak’

Metaverse’ün geleceğine dair ne düşünüyorsunuz? İki yıl önce sektörü sarsan metaverse kavramının şu sıralar arka planda kaldığı bilinen bir gerçek. Sizce bu hype tekrar canlanacak mı?
Evet, pandemi dönemindeki kadar bir hype dalgası yaşanacağını düşünmüyorum. Şu an metaverse, özellikle bilgisayar başında çalışanlar, 3D sanatçıları, mimarlar, oyuncular ve NFT sanatçıları gibi belirli bir kitle tarafından kullanılıyor. Benim görüşüme göre, metaverse kavramı daha çok yaratıcı kişileri içine alarak gelişmeye devam edecek ve kısıtlamalardan bağımsız çok farklı bir dünyaya evrilecek. Bu oluşuma erken dönemde katılanlar (beş-10 yıl sonra değerlenecek bu evrende) avantajlı olacaklar gibi görünüyor. Metaverse’ün giderek çeşitlenen bir yapıya dönüşmesinin diğer birçok alanda olduğu gibi müzik dünyasına da sonsuz olasılıklar sağlayacağını düşünüyorum ve umuyorum.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala