bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,486.28 0.50%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,144.78 0.06%
bnb
BNB (BNB) $ 610.02 0.25%
solana
Solana (SOL) $ 144.39 1.69%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527072 0.58%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470429 0.57%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151124 0.29%

Çin, teknoloji devleriyle birlikte metaverse’e odaklanıyor

cinin nanjing sehrinden metaverse hamlesier 1

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi Çin’de hükümet blokzincir tabanlı teknolojileri araştırmaya devam ediyor. Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojisi Bakanlığı, bugün yaptığı açıklamada çeşitli akademisyen ve şirketlerin dahil olduğu bir metaverse çalışma grubu kurduğunu duyurdu.

Bakanlığın metaverse çalışma grubunda yer alan şirketler arasında Huawei, Ant Group, Baidu, Tencent gibi teknoloji devlerinin bulunduğu ortaya çıktı. Sanal evreni uzun süredir odağında tutan Sanayi ve Bilgi Teknolojisi Bakanlığı, geçtiğimiz Eylül ayında metaverse terminolojisi ve temel referansların ortak bir standarda bağlanmasının faydalarına değinmişti:

“Ortak standartlar, gereksiz yatırım maliyetlerinin azalmasına yardım ederken endüstriyel kalkınmanın yönlenmesinde işbirlikçi bir güç yaratıyor.”

Metaverse’in henüz ortak bir tanıma sahip olmadığının altını çizen bakanlık, popülerlikten yararlanan işletme ve sermayedarların spekülasyonlar yaparak endüstri gelişimini engellediğini belirtti.

Çin hükümeti, blokzincir teknolojisine dair çeşitli araştırma ve uygulamalara devam etse de vatandaşların kripto ile direkt temas kurmasını istemiyor. Bir zamanlar Bitcoin madenciliğinin yarısına hükmeden Asya devi 2021’de tüm faaliyetleri yasakladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala