bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,347.24 0.59%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,138.81 0.01%
bnb
BNB (BNB) $ 608.83 0.37%
solana
Solana (SOL) $ 144.08 1.50%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529353 1.10%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470636 0.39%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150511 0.21%

Tornado Cash, Chainalysis’in Oracle Sözleşmelerini Kullanacak

Tornado Cash

Blockchain sektörü her ne kadar güvenliği temsil etse de sık sık hack haberlerine denk geliyoruz. Bu haberlerde sık sık karşımıza çıkan isim ise Tornado Cash oluyor. En basit anlamı ile gizlilik odaklı bir Blockchain karıştırıcı protokolü olan Tornado Cash, varlıkların takibini zorlaştırmak üzerine kurulu bir sistem olarak karşımıza çıkıyor. Ancak yeni bir gelişme Tornado Cash için oldukça önemli bir gelecek vadediyor.

Tornado Cash, Chainalysis'in Oracle Sözleşlerini Kullanacak

Tornado Cash ve Chainalysis Birlikte Çalışacak

Twitter üzerinden açıklama yapan Tornado Cash, ABD mali istihbarat ve icra dairesi ile Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi (OFAC) tarafından onaylanmış adreslerin merkeziyetsiz uygulamaya erişmesini engellemeyi amacıyla Chainalysis Oracle sözleşmelerini kullanacağını açıkladı.

Tornado Cash, finansal gizliliğin son derece önemli olduğunu sürdürürken, uyumsuzluk pahasına kötü niyetli işlemlerin desteklenmemesi gerektiğini savundu.

Ek olarak Protokolün kurucusu Roman Semenov, değişikliklerin akıllı sözleşmeler için değil, yalnızca ön uç için geçerli olduğunu belirtti  Yönetici, “akıllı sözleşmelerin değişmez olduğunu” söyledi.

Diğer taraftan Tornado Cash bu adımı ile yatırımcılarını paniğe soktu diyebiliriz. Öyle ki Tweet paylaşımının ardından protokolün yerel token’ı olan TORN düşüşe geçmiş durumda.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala