bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,600.50 1.46%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,001.32 0.51%
bnb
BNB (BNB) $ 598.12 2.29%
solana
Solana (SOL) $ 144.84 1.96%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520659 0.10%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.458202 3.69%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147437 1.27%

Stellar CEO’su Dixon: ABD, Stablecoin’leri Düzenlemeli

Stellar CEOsu Dixon ABD Stablecoinleri Duzenlemeli

Kripto paralarda düzenleme çalışmaları, 2023 yılının en önemli başlıkları arasında yer alıyor. ABD, düzenlemelere yönelik birçok adım atarken, endüstri üzerindeki kontrollerini sıkılaştırdı. ABD’nin hassasiyet gösterdiği başlıklardan biri ise stablecoin‘ler. Düzenleyici kurumlar, doların küresel arenadaki hakimiyetinin daralmasından endişe ediyorlar. Stellar CEO’su Dixon da stablecoin düzenlemesinin bu endişelerin üstesinden gelebileceğini ifade ediyor.

Stellar CEOsu Dixon ABD Stablecoinleri Duzenlemeli2

Stellar CEO’su Dixon’dan Stablecoin Açıklaması

Stellar Development Foundation’ın CEO’su ve İcra Direktörü Denelle Dixon, ​​ABD’de dolara sabitlenmiş dijital varlıkları düzenleme çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Dixon, yıl sonuna kadar ABD’de stablecoin düzenlemesi olacağı konusunda çok iyimser olduğunu söyledi. Dixon, küresel olarak güçlü ABD dolarının yolunun USD stablecoin’den geçtiğini ifade etti.

Stellar CEO’su, stablecoin düzenlemesinin Kongre’den geçirilmesini gerektiğini vurguladı. Dixon, ABD’nin bir şeyler yapmaması halinde şirketlerin başka ülkelerde arayışlara gireceğine dikkat çekerek, “ABD’li tüketicilerin teknolojiden yararlanmak isteyecekleri sorunu devam edecek” dedi. Stablecoin’lerin dolara sabitlendiği için ABD düzenlenmesinin çok önemli olduğunu da sözlerine ekledi.

Coingecko verilerine göre stablecoin’lerin piyasa kapitalizasyonu 133 milyar dolara yakın seyrediyor. Stablecoin pazarının yüzde 60’ının USDT kapsıyor. Bu yıl 14 milyar dolar USDT ihracı gerçekleştirildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala