bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,609.04 3.84%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,131.06 3.68%
bnb
BNB (BNB) $ 609.01 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 145.11 7.60%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520728 3.12%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469732 4.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150297 5.79%

Microsoft Teams de Metaverse Yarışına Giriyor

microsoft teams de metaverse yarisina giriyor 2

Facebook’un Meta hamlesinden sonra teknoloji şirketlerinin de metaverse‘ü radarına aldığı ortaya çıktı. Meta hamlesinden sonra Microsoft da Teams için bir metaverse oluşturma yarışına girdiği söylendi.

Microsoft, hem tüketiciler hem de işletmeler için sanal alanlar oluşturmak istiyor.

Microsoft Teams ile Metaverse Yarışında

Microsoft, sanal deneyimler için geliştirilen ortak platformu Mesh’i önümüzdeki yıl Microsoft Teams’e getiriyor. Şirket, karma gerçekliği ve HoloLens çalışmalarını, animasyonlu avatarlar ile herkesin katılabileceği toplantıları ve video görüşmelerini birleştirmeyi hedefliyor. Tüm bu açıklamalardan anlıyoruz ki Microsoft ve Meta arasında ilerleyen dönemde, metaverse dünyasında sıkı bir rekabet yaşanacak.

microsoft teams de metaverse yarisina giriyor 2

Konuyla ilgili The Verge ile röportaj yapan Microsoft Teams Genel Müdürü Nicole Herskowit şunları söyledi:

“Sanal dünyadaki yorgunlukla karşılaştık. Bir toplantıda en fazla 30 veya 40 dakika geçirdikten sonra, meşgul olmak ve odaklanmak çok zordu.”

Microsoft, pandemi döneminde Birlikte Modu’nu devreye almıştı. Bu mod ile kullanıcılar canlı bir avatar oluşturabiliyor ve böylece toplantılarda daha iyi etkileşim kurulması sağlanıyor. Şimdi ise Mesh’in, özellikle gün boyu toplantı yapmak zorunda olan kullanıcıların, bilişsel yükünü azaltmaya yardımcı olacağı düşünülüyor.

Microsoft Teams, 3 boyutlu avatarları doğrudan uygulamaya alacak ve bunları kullanmak için VR gözlük kullanmaya gerek olmayacak. Bu avatarlar hem 2 boyutlu hem de 3 boyutlu toplantılarda kullanılabilecek. Yani, kullanıcılar kamera açmak istemezse, toplantılarda avatarlar tarafından temsil edilebilecek.

Burada ses de işin içine giriyor. Microsoft, kullanıcının sesini dinlemek için yapay zeka kullanacak. Bu ses, kullanıcının avatarını canlandıracak. Ek olarak, 3 boyutlu toplantıya geçildiğinde, avatarlar el de kaldırabilecek.

Temelde bu sanal ortamlar, en verimli şekilde VR ya da AR başlığıyla çalışıyor. Ancak, animasyonlu avatarlar sayesinde birden fazla cihazda, herkese açık kullanılabilecek.

Bu sanal alanlar ve avatarlar, 2022’nin ilk yarısında kullanıma sunulacak. İşletmeler, Teams içinde kendi alanlarını ve metaverse ortamlarını oluşturabilecek.

Microsoft’un bu hamlesiyle birlikte, Microsoft ve Meta’nın metaverse dünyasında sıkı bir rekabete gireceği çok açık. Bu alan aslında Microsoft’un uzun zamandır merceği altında. Bu kapsamda HoloLens çalışmaları yapıldı. Ayrıca AltspaceVR isimli şirket satın alındı.

Her iki şirketin de kendine göre farklı kozları var. Meta’nın metaverse hedeflerine giderken en büyük destekçileri Facebook ve Instagram’daki milyarlarca günlük kullanıcı. Microsoft’ta ise milyonlarca günlük Teams kullanıcısı ve Office entegrasyonu var.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hazal Orta

Hazal, 1990 yılında, ailenin tek çocuğu olarak, İstanbul’un Fatih ilçesinde doğdu. Hayatının ilk 18 yılını İstanbul’da geçirdikten sonra üniversitede Turizm ve Otel İşletmeciliği okumak için Isparta’nın yolunu tuttu. Eğitim hayatı boyunca yalnızca stajlarda turizm sektörüyle ilgilendi. Üniversite eğitiminin ilk yıllarında Work&Travel programıyla Amerika Birleşik Devletleri’nde üç aylık bir turizm deneyimi elde etti ve bu kariyerini, burada noktaladı. Eğitimi boyunca hiçbir gün bile turizmde bir kariyer hedeflemediği için okul biter bitmez kendine yeni bir çıkış aradı. Yazmaya ve yazılı basını takip etmeye olan ilgisiyle birlikte de kendini bilgisayar başında haber yazmaya çalışırken buldu. Editörlük kariyerine 2012 yılında, otomobil haberleri yazmaya çabalayarak başlayan Hazal, kariyerinin ilk yıllarında hem haberciliğin hem de dijital yayıncılığın dinamiklerini öğrenmeye başladı. SEO kelimesiyle tanışması da bu yıllara dayanıyor. Yaklaşık 6 yıl boyunca yerli ve yabancı basını yakından takip ederek en doğru bilgiyi, hızlı ve sade bir şekilde okurlarla buluşturmanın ne kadar önemli olduğunu öğrendi. 6 yıllık bu otomotiv haberleri geçmişinin ardından ise soluğu teknoloji basınında aldı. Teknoloji basınındaki kariyerine Yazı İşleri Müdürü olarak başlayan Hazal, içerik üretiminin yanında yönetimi konusunda da önemli deneyimler elde etti. Bu süreçte hem teknoloji hem de otomotiv basınındaki bazı dergilerde de Yazı İşleri Müdürü ve Editör olarak görev alarak, basılı yayınlara dair de tecrübeler edindi. Farklı ekiplerle ve farklı sektörlerde çalışmanın çok yönlülüğe önemli katkılar sağladığını düşünen Hazal, yeni dönemde ise uzun suredir heyecan duyduğu blockchain teknolojisine daha fazla ilgi göstermeye başladı ve kariyerine de, teknolojiyle olan dirsek temasını kesmeden, bu doğrultuda devam etmeye karar verdi. Teknolojinin kanatları altındaki blockchain, NFT ve kripto para terimlerine aşina olan Hazal’ın yolu da böylelikle Kriptomeda ile kesişmiş oldu. BTCHaber.com'da Yönetici Editör görevini üstlenen Hazal, yazmaya bu çatı altında devam ediyor. Boş zamanlarında farklı alanlarda okumalar yapan Hazal, iyi yazmanın çok okumaktan geçtiğine inanıyor. Bilgisayar başından kalktığında ise soluğu dijital içerik platformlarında alıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala