bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,431.26 0.39%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,150.97 0.13%
bnb
BNB (BNB) $ 612.83 0.76%
solana
Solana (SOL) $ 143.96 1.62%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52514 0.25%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470913 1.00%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150384 0.44%

Meta, Operasyonlarını Blockchain’e Taşıyor

meta operasyonlarini blockchaine tasiyor

Kısa bir süre önce adını Meta olarak değiştiren Facebook, metaverse ve Web 3.0 planlarını açıklamış ve hızlıca faliyete geçmişti. Son olarak Meta, şirket içi çalışanlarına mesaj göndererek operasyonlarını Blockchain teknolojisi ile derin bir uyumluluk üzerine geliştirmek istediğini belirtti.

The New York Times’ın haberine göre, gelecek yıl Meta’nın Teknoloji Müdür olacak Andrew Bosworth, gönderilen mesajda sosyal ağın toplu olarak çeşitli Blockchain veya kripto para teknolojilerini benimsemesi ve bunlarla çalışması için bir vizyon açıkladı.

meta operasyonlarini blockchaine tasiyor Meta Blockchain

Meta, Blockchain Odaklı Çalışmalarını Hızlandırıyor

Teknoloji endüstrisindeki uzmanlar, girişimciler ve yatırımcılar, internetin gelecekteki mimarisini tartışırken, bazıları Blockchain teknolojisinin sunduğu merkeziyetsizliğin, Meta ve Google gibi devlerden güç almanın bir yolu olduğuna inanıyor.

Ancak Google kripto konusunda sessiz olsa da Meta başta olmak üzere birçok şirket bu alanda büyük atılımlar yapıyor.

Meta’nın gelecekteki Teknoloji Müdürü Andrew Bosworth, Blockchain teknolojisinin benimsenmedi gerektiğini şu şekilde ifade etti:

“Genel rehberliğim, Blockchain ile derin bir uyumluluğu hedeflemek üzerine. Henüz buna bağlı olmamızı beklediğim pek fazla yer yok, ancak Web 3.0 alanında girişimcilerle ortak çalışma fırsatı görürsek, bu çabaya değeceğini umuyorum.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala