bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,234.41 0.20%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,921.78 0.18%
bnb
BNB (BNB) $ 596.21 0.42%
solana
Solana (SOL) $ 144.88 0.82%
xrp
XRP (XRP) $ 0.500602 1.14%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.43722 0.85%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.140653 2.80%

Mastercard’dan Yeni Yapay Zeka Aracı

Mastercarddan Yeni Yapay Zeka Araci22

Küresel ödeme devi Mastercard, yeni yapay zeka destekli aracını tanıttı. Ödeme şirketi, yeni aracı ile bankaların dolandırıcılıklara mücadelesine yardımcı olacak. Program, ilk olarak Birleşik Krallık’ta uygulanacak.

Mastercarddan Yeni Yapay Zeka Araci5

Mastercard, Yapay Zeka ile Dolandırıcılığın Önüne Geçecek

Mastercard, dolandırıcılık ve sahtekarlıkları önlemek için gerçek zamanlı ödemeleri içeren yeni yapay zeka aracını duyurdu. Şirketten yapılan açıklamaya göre ‘tüketici dolandırıcılığı risk’ çözümü, Birleşik Krallık‘taki bankalardan alınan veriler kullanılarak eğitildi. Yapay zeka, verileri üzerinden kullanıcının daha önce benzer işlem yapıp yapmadığını analiz edecek. Kullanıcının daha önce ödeme dolandırıcılığı ile ilişkilendirilen bir hesaba para aktarmaya çalışıp çalışmadığını tahmin edecek.

Mastercard Siber ve İstihbarat Başkanı Ajay Bhalla, geçmişte dolandırıcılıkların bankalar tarafından tespit edilmesinin çok zor olduğunu söyledi. Bhalla, yeni aracın müşterileri gerekli kontrollerden geçirdiğini belirterek, suçluların herhangi bir güvenlik önlemini aşmasına gerek kalmadığını söyledi.

Bankaların bu tip senaryoları gerçek zamanlı olarak yakalamasını hedefleyen Mastercard, yapay zeka aracının temel bir teknoloji olduğunu kaydetti. Program şu ana kadar Birleşik Krallık merkezli bankalarda uygulanıyor. İlerleyen dönemlerde ABD, Hindistan ve Avustralya’da da aktif olması için çalışmaların sürdüğü aktarıldı. Şirket, nisan ayında da kullanıcı doğrulama standartları çerçevesinde bir web3 aracını duyurmuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala