bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,666.06 0.83%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,308.95 2.32%
bnb
BNB (BNB) $ 607.03 2.37%
solana
Solana (SOL) $ 141.56 1.05%
xrp
XRP (XRP) $ 0.518352 0.17%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469706 1.28%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150117 2.14%

Eğlence sektörünün kalbi Kaliforniya’da yapay zeka tartışması

yapay zeka hayatimiza neler getirebilired

Yapay zeka konusu birçok ülkenin konu başlıklarından biri. Hızlı gelişen yapısıyla yapay zeka birçok sektörü adeta tehdit eder hale geldi. Öyle ki bazı ülkeler yapay zekaya karşı şimdiden tavır almaya başlamış durumda. Bunlardan biri de ABD.

Yapay zeka eliyle üretilmiş dijital replikaların sanatçıların rızası olmaksızın kullanılması Kaliforniyalı vekil Ash Kalra tarafından gündeme getirildi. Sanatçılarla sözleşme yapılmasını şart koşan yasa teklifi hakkında açıklama yapan Kalra, yapay zekanın eğlence sektöründeki çalışanlar için “gerçek bir tehdit” olduğunu söylerken, sözleşme harici koşullarda bu görüntülerin kullanımına yasak getirilmesini savundu. 

Kaliforniya yapay zekadan korunmak istiyor

Kaliforniyalı vekil, yapay zeka ile ilgili tasarıyı eğlence sektörünün paydaşlarını korumaya yönelik sağduyulu bir gereklilik olarak nitelendirdi.

Bununla beraber söz konusu yasa tasarısı, en sonunda üyeleri Kalra tarafından önerilen yasa tasarısını araştıracak, tartışacak, değişiklik yapacak bir komiteye devredilecek ve yasa tasarısı daha sonra oylanmak üzere meclisin önüne sunulacak.

Kaliforniya Eyaleti Meclis Üyesi Ash Kalra, konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklamalarda bulundu: “Bilgilendirilmiş rıza ve temsilin zorunlu kılınması, çalışanların bilmeden dijital benlik haklarını ve bununla birlikte kariyerlerini ve geçim kaynaklarını kaybetme riskiyle karşı karşıya kalmamalarını sağlamaya yardımcı olacaktır.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala