bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,597.31 0.58%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,161.82 0.85%
bnb
BNB (BNB) $ 614.69 1.00%
solana
Solana (SOL) $ 145.23 1.51%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525991 0.09%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.47094 0.93%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151829 0.49%

İhracatın Dijitalleşmesi Projesinde İlk Aşama Tanıtıldı

ihracatin dijitallesmesi projesinde ilk asama tanitildi

Ülkemizde ihracatın dijitalleşmesini ve Blockchain altyapısı üzerinden yönetilebilmesini hedefleyen “İhracat Sürecinin Blockchain Teknolojisi İle Uçtan Uca Tasarımı” projesinde birinci faz çalışmaları tamamlandı. İlk faz çalışmalarının ardından sonuçlar kamuoyu ile paylaşıldı.

Blockchain Teknolojisi İle İhracat Süreci Yeniden Tasarlanıyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı finansmanıyla, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ve Ticaret Banaklığı tarafından geliştirilme aşamasında olan “İhracat Sürecinin Blockchain Teknolojisi ile (Ülke İçinde) Uçtan Uca Tasarımı” Teknik İşbirliği Projesi’nin Birinci Faz Kapanış Toplantısı Ankara’da özel davetlilerin katılımı ile sona erdi.

ihracatin dijitallesmesi projesinde ilk asama tanitildi 2

Gerçekleştirilen etkinlikte, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Türkiye Başkan Vekili ve Ankara Ofis Başkanı Mehmet Üvez, Hazine ve Maliye Bakanlığı Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdür Vekili Mehmet Alper Batur, Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürü Mehmet Ali Kılıçkaya proje hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Üvez açıklamasında, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın faaliyette bulunduğu ülkelerde dijital dönüşümleri desteklemek için çalışmalarının 2021 yılından itibaren hız kazandığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

Bu bağlamda geçen Aralık ayında başlatılan ve 8 Mart’ta resmi açılışını yaptığımız İhracat Sürecinin Blockchain Teknolojisi İle (Ülke İçinde) Uçtan Uca Tasarımı Teknik İşbirliği Projesi EBRD’nin Türkiye’de uygulamaya koyduğu ilk dijital dönüşüm projelerinden biridir. Bu projenin gerçekleşmesinde desteklerinden dolayı Hazine ve Maliye Bakanlığı’na teşekkür ederiz.  EBRD ve Hazine ve Maliye Bakanlığımız arasında 2018 yılında son derece başarılı bir çalışma ile oluşturulan Türkiye Donör Fonu, bugün içinde bulunduğumuz projenin önemli unsurlarından birini oluşturuyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala