bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,584.04 1.71%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,121.06 1.36%
bnb
BNB (BNB) $ 600.66 2.33%
solana
Solana (SOL) $ 142.30 4.53%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522889 1.02%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.464909 2.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.14847 2.78%

Hong Kong’dan Coinbase’e Davet

Hong Kongdan Coinbasee Davet2

Kripto merkezi olma yolunda önemli adımlar atan Hong Kong, Coinbase için harekete geçti. Hong Kong, ABD’de menkul kıymet yasalarını ihlal etmekle suçlanan Coinbase‘i davet etti. SEC’in dava hamlesinin ardından Coinbase’in nasıl bir rota izleyeceği ise merak ediliyor.

Hong Kongda Bankalara Kripto Genelgesi

Hong Kong, Coinbase’i Davet Etti

Hong Kong Yasama Konseyi üyesi Johnny Ng, küresel kripto şirketlerini Hong Kong’a davet etti. Hong Konglu lider, Twitter hesabından yaptığı paylaşımında, Coinbase ve diğer kripto ticaret operatörlerine gelip bölgedeki düzenleyici lisanslara başvurmaları için çağrı yaptı. Johnny Ng, “Lütfen bana ulaşmaktan çekinmeyin, her türlü yardımı sağlamaktan mutluluk duyarım” ifadelerini kullandı.

Hong Kong, bir süre önce perakende yatırımcıların kripto yatırımı yapmasına izin vermişti. Düzenleme kapsamında yatırımcılar, Bitcoin ve Ethereum gibi büyük varlıklarda alım-satım yapabiliyor. Borsalara ise en az 5 milyon Hong Kong doları (yaklaşık 640 bin ABD doları) zorunluluğu gelmişti.

Kripto sektörü SEC‘in Binance ve Coinbase‘e açtığı davaların şokunu yaşamaya devam ediyor. SEC’in davalar kapsamında menkul kıymet listesini genişletmesi altcoin’lerde sert satışları tetikledi. Bugün sabah saatlerinden itibaren birçok kripto para çift hanelerde kayıplar yaşadı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala