bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,749.47 4.04%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,958.07 0.83%
bnb
BNB (BNB) $ 556.08 3.90%
solana
Solana (SOL) $ 133.70 6.33%
xrp
XRP (XRP) $ 0.515357 3.50%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.450207 2.56%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.128652 2.44%

Bitcoin’in (BTC) Hakimiyeti Artıyor

Bitcoinin BTC Hakimiyeti Artiyor

Kripto para piyasası için hafta sonu kötü başladı. Bitcoin liderliğinde neredeyse tüm kripto paralar kırmızıya büründü. Altcoin’ler uzun zamandır görülmeyen şekilde değer kaybı yaşadı. Kripto piyasa değeri, yeniden 1 trilyon dolar sınırına geriledi. Bu arada piyasadaki Bitcoin hakimiyeti de arttı.

Bitcoinin BTC Hakimiyeti Artiyor 22

Bitcoin’in Hakimiyeti Piyasanın Yarısına Yaklaştı

SEC‘in Coinbase ve Binance açtığı davaların etkileri sürüyor. Kripto piyasasın sert düşüşler yaşandı. Piyasanın amiral gemisi BTC, yüzde 4’e yakın düşüş kaydederken, altcoin’lerde çift haneli oranlarda kayıp yaşadı. Kripto piyasasındaki düşüşle birlikte BTC’nin hakimiyeti de artmış oldu. TradingView verilerine göre BTC’nin piyasa hakimiyet oranı yüzde 50 sınırına yaklaştı. Bu rakam son olarak Nisan 2021’de görülmüştü.

BTC’nin hakimiyetinin artmasında ADA, SOL, MATIC ve DOGE gibi önde gelen kripto paralardaki sert düşüşler etkili oldu. Piyasadaki düşüşün bir ticaret şirketinin 2 milyar dolarlık satış yapmasından kaynaklandığı iddia edildi. Bazı görüşlere göre yatırımcılar, varlıklarını altcoin‘lerden çıkararak Bitcoin‘e taşıyor. Bu görüşü savunanlar altcoin’lerdeki sert düşüşlere rağmen BTC’nin görece daha az kayıp yaşadığını belirtiyor. BTC’nin piyasadaki hakimiyeti kasım ayından bu yana yükseliş seyri izliyordu. Analistler, BTC’nin önümüzdeki aylarda performansına devam edeceğini savunuyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala