bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,370.25 3.77%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,157.10 3.36%
bnb
BNB (BNB) $ 608.08 0.27%
solana
Solana (SOL) $ 147.61 7.03%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525857 4.21%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.477096 6.04%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151553 6.58%

SEC Başkanı Gary Gensler’den Yeni Kripto Açıklaması

sec baskani gary genslerden yeni kripto aciklamasi

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) son dönemde dünyanın en büyük kripto para borsaları arasında yer alan Binance ve Coinbase’e dava açmıştı. SEC’in bu hamlesi kripto topluluğu tarafından tepkiyle karşılanırken, SEC Başkanı Gary Gensler, düzenleyici kurumun açtığı davalar sonrasında yeni açıklamalarda bulundu.

SEC Başkanı Gensler, Kripto Düzenlemelerine İlişkin Eleştirilere Yanıt Verdi

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Başkanı Gary Gensler, gün içinde gerçekleşen bir etkinlikte, SEC’in kripto endüstrisini hedef alarak baskı uyguladığı iddialarını reddetti. Gensler, çoğu kripto şirketinin bilinçli bir şekilde düzenlemelere uymamak adına kendi politikalarını uyguladıklarını dile getirdi.

sec baskani gary genslerden yeni kripto aciklamasi 2

New York’ta düzenlenen Piper Sandler konferansında kripto para birimlerinin büyük bir bölümünün menkul kıymet sınıflandırmasına girdiğini dile getiren Gensler, bu nedenle söz konusu kripto para birimlerinin SEC’e kaydolması gerektiğini dile getirdi. Gensler’in bu açıklaması, kripto para borsalarının da aynı şekilde menkul kıymetler kanunlarına uyması gerektiği anlamı taşıyor. Gensler açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Kripto sektöründeki bazı kişiler, yaptıklarının hukuken kabul edilemez olduğunu önceden bilmediklerini iddia edebilirler. Ancak bu tür iddiaları sorgulamalıyız,” dedi. “Belli ki bu şirketler, potansiyel yaptırımların iş yapma maliyetinin bir parçası olduğuna karar vermiş olabilirler.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala