bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,261.22 1.18%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,151.71 1.44%
bnb
BNB (BNB) $ 594.28 1.73%
solana
Solana (SOL) $ 147.29 1.43%
xrp
XRP (XRP) $ 0.531284 0.41%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.461267 0.25%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.162815 2.00%

Pantera Capital’den dudak uçuklatan kripto fonu

pantera capital fon

Dijital varlık yöneticisi Pantera Capital, blockchain tabanlı varlıklar için oluşturacağı kripto fonuna 1 milyar dolar toplamayı amaçlıyor.

Cointelegraph’ın yaptığı habere göre, varlık yöneticisi Pantera Capital yatırımcılara blokzincir tabanlı varlıklar için yeni bir fon oluşturacak ve bu fon başarılı olursa Nisan 2025’te piyasaya sunulacak. Şirkete göre, Pantera Fund V isimli fon “hepsi bir arada” fonu olarak hizmet verecek ve farklı alanlara yönelecek.

Fonun yatırım odağı, Liquid Token Fund, Early Stake Token Fund, Bitcoin Fund ve Venture Funds’dan farklı olacak. Pantera Capital, hazırlıklarını sürdürdüğü fon için ise nitelikli yatırımcılardan 1 milyar dolar toplamayı hedefliyor.

pantera capital 1 milyar

Pantera Capital büyük oynuyor

Bloomberg’ün 25 Nisan tarihinde yayımladığı bir rapora göre, Pantera Fund V’ye sınırlı ortakların en az 25 milyon dolar katkıda bulunması gerekecek. Fon, ilk kapanışı 1 Nisan 2025 tarihinde gerçekleştirecek. Kurumsal isimler ve nitelikli yatırımcılar fona dahil olabilecek.

Pantera Capital’in web sitesinden yaptığı açıklamada, başlangıç sermayesi, erken aşama token’lar ve likit token’lar’ın Pantera Fund V’ye dahil edileceğini aktardı.

Bilindiği üzere Pantera Capital, Liquid Token Fund, Early Stake Token Fund, Bitcoin Fund ve Venture Funds aracılığıyla 5,2 milyar dolarlık varlık yönetiyor.

Pantera Capital’in oluşturmaya hazırlandığı fon, 2022 yılındaki kripto çöküşünden bu yana en büyük fon girişimi olarak nitelendirildi. Fon, başarılı olması halinde kripto sektörüne 1 milyar dolarlık giriş sağlayacak.

Yatırım şirketinin haricinde kripto sektörünün bir başka oyuncusu olan Paradigm de hazırlık içerisinde. Paradigm, 850 milyon dolarlık fon oluşturmayı planladığını duyurmuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala