bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,000.15 4.00%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,136.42 3.53%
bnb
BNB (BNB) $ 608.24 0.09%
solana
Solana (SOL) $ 146.21 7.47%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523228 4.83%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.472443 6.36%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150214 6.90%

Coinbase CEO’su SEC Başkanı ile Görüşmesini Anlattı

coinbase ceosu sec baskani ile gorusmesini anlatti

Kısa bir süre önce ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Amerika Birleşik Devletleri’nin en büyük kripto para borsası Coinbase’e dava açmıştı. SEC’in Coinbase’e açtığı dava sonrasında Coinbase CEO’su SEC Başkanı Gary Gensler ile gerçekleştirdiği görüşmeyi aktardı.

Coinbase CEO’su Gensler ile Yaptığı Görüşmeyi Aktardı

Coinbase’in CEO’su Brian Armstrong, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler ile birtakım girişimlerden sonra “oldukça soğuk” bir sanal toplantı gerçekleştirdiklerini belirtti.

Armstrong, Bloomberg yatırım zirvesinde yaptığı açıklamada, Gensler’in başkanlık koltuğuna oturduğunda ilk işinin onunla iletişim kurmaya çalışmak olduğunu söyledi. “New York’a gittim ve ona ulaşmaya çalıştım, takımım da aynısını yaptı” dedi ve ekledi:

Yeni bir düzenleyici atanır atanmaz, genellikle bu tür bir girişimde bulunurum. Ancak, o sıra maalesef bağlantı kuramadık. Neden ajandasında yer bulamadığımıza dair bir fikrim yok.

Birkaç deneme sonrasında, bir sonraki yılda Armstrong, belki de Covid önlemleri nedeniyle bir sanal toplantı düzenlendiğini dile getirdi. Armstrong, karşılaşmanın oldukça soğuk olduğunu ifade etti:

Bizim tavrımız, ‘Merhaba, Başkan Gensler, insanların kayıt yaptırmalarını talep ettiniz. Saygıyla, buradayız ve kaydolmaya hazırız. Bize ne yapmamız gerektiğini söyler misiniz? Hangi süreçten geçmemizi öngörüyorsunuz?’ şeklindeydi. Ancak, onun yanıtı, ‘Avukatınıza başvurun. Ben burada size tavsiye vermek için değilim’ oldu.

Bu açıklamalar, SEC’in Coinbase’e ABD menkul kıymetler kanunlarını ihlal ettikleri gerekçesiyle dava açmasından bir gün sonra geldi. Bu durum, düzenleyici ve kripto para borsası arasındaki uzun süreli anlaşmazlığın son bölümü oldu. Gensler daha önce mevcut düzenlemelerin sektörü yönetmek için yeterli olduğunu ve yeni yasal düzenlemelere gerek olmadığını savunmuştu. Armstrong, Gensler’in görüşlerinin ABD hükümetinin genel görüşlerini yansıtmadığına inandığını da şu sözlerle dile getirdi:

Kongre üyeleriyle yaptığım görüşmelerde, büyük olasılıkla konuştuğum kişilerin yüzde 80’inin görüşünün ‘bu teknolojinin tam olarak nereye evrileceğini bilmiyoruz, ancak dünya genelindeki diğer büyük finans merkezlerinin açık düzenlemelere doğru ilerlediğini görüyoruz’ şeklinde olduğunu belirtmek isterim. Bu yenilikçiliği ABD’de desteklemeliyiz. Tüketicileri korumalıyız. AML, KYC ve denetlenmiş mali raporlama gibi temel prensipleri uygulamalı ve piyasada manipülasyon olmadığından emin olmalıyız. Açık bir piyasa yapısına ihtiyacımız var.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala