bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,290.23 0.31%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,142.41 0.21%
bnb
BNB (BNB) $ 610.77 0.95%
solana
Solana (SOL) $ 143.63 2.12%
xrp
XRP (XRP) $ 0.530385 0.77%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.47712 0.62%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15092 0.30%

Hindistan, İlk Blockchain Besleyici Fonuna Yeşil Işık Yaktı

hindistan ilk blockchain besleyici fonuna onay verdi

Hindistan Menkul Kıymetler ve Borsa Fonu, Invesco CoinShares Global Blockchain ETF’sine (FoF) olumlu baktığını ve yatırım süreçlerini incelemeye başladıklarını açıkladı. Fon sayesinde yatırımcılar, Hindistan’da yatırım için mevcut olmayan küresel şirketlere ya da işletmelere bağlı Blockchain teknoloji şirketlerine erişim sağlayabilecek.

Hindistan’daki Blockchain Besleyici Fonu ile İlgili Planlar

Invesco Asset Management India tarafından paylaşılan bilgiye göre, Invesco CoinShares Global Blockchain ETF Fonu, bu yıl 24 Kasım – 8 Aralık tarihleri ​​arasında Hintli yatırımcılara açılacak.

Besleyici fon, borsada işlem gören Invesco CoinShares Global Blockchain UCITS’ye yatırım yapacak. Fon aynı zamanda Kanada merkezli Bitcoin madencilik şirketi Bitfarms’a, ABD’li kripto borsası Coinbase’e ve dünyanın en büyük kurumsal Bitcoin sahibi MicroStrategy’ye de yatırım yapıyor.

hindistan ilk blockchain besleyici fonuna onay verdi 2

Invesco‘nun resmi web sitesinde yayımladığı planlarına göre şirket, dünya genelinde Blockchain endüstrisinin tanınması ve geliştirilebilmesi üstüne yatırımcılara fırsat vermeyi hedefliyor. Ayrıca şirket tarafından daha önce yapılan açıklamalara baktığımızda Hindistan’ın bu hedefte önemli bir yerde olduğu görülüyor.

Hintli yatırımcılara sunulan yeni fon, ağırlıklı olarak bir denizaşırı döviz ticareti fonu (ETF) olan Invesco CoinShares Global Blockchain UCITS ETF’nin birimlerine yatırım yaparak getiri elde etmeyi hedefliyor.

Bir Blockchain FoF‘nin onayı, Hindistan hükümetinin ülkedeki kripto ve Blockchain düzenlemelerinin ayrıntılarını hala detaylandırdığının bir göstergesi.

Pazartesi günü Hindistan’daki meclis toplantısında kriptoların kabulü ve geleceği de masaya yatırıldı. Mecliste, hem kripto varlıklar hem de Blockchain teknolojisi ile ilgili kararlar alındı. Karara göre, önümüzdeki şubat ayında yapılacak bütçe oturumundan önce kripto para mevzuatları ve tasarıları duyurulabilir. Parlementoda, “Kripto para tasarısı bir sonraki parlementoda konuşulacak olmakla beraber, önümüzdeki ay itibariyle hayata geçirilebilir.” ifadeleri de aktarıldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

İrem Dölen

İrem, 2000 yılında İstanbul Bahçelievler'de doğdu. Küçüklüğünden beri yazarlık, editörlük hedefleri vardı ve buna istinaden kendini geliştirmeyi hedefledi. Şu an Türk - Alman Üniversitesi'nde Kültür ve İletişim Bilimleri 2.sınıf öğrencisi.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala