bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,579.77 1.98%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,202.78 2.99%
bnb
BNB (BNB) $ 596.35 0.27%
solana
Solana (SOL) $ 136.35 4.62%
xrp
XRP (XRP) $ 0.507845 2.69%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455641 3.16%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.14482 3.16%

Elon Musk, yeni girişimini duyurdu

elon musk yeni girisimini duyurdu

Tesla ve SpaceX şirketlerinin CEO’su olan ve sosyal medya platformu Twitter’in sahibi Elon Musk, yeni girişimlerini açıklamaya devam ediyor. Elon Musk son olarak xAI isimli yeni girişimi açıkladı.

Elon Musk, xAI Girişimini Duyurdu

Başarılı girişimci Elon Musk, yeni girişimlerini duyurmaya devam ediyor. Musk Twitter hesabı üzerinden yeni girişimi olan xAI’ı duyurdu. Konu hakkında Elon Musk şu ifadeleri kullandı:

Gerçekliği anlamak için xAI’nin kurulduğunu duyuruyoruz.

Elon Musk, yeni kurmuş olduğu AI şirketi xAI, misyonunu ve ekibini detaylandıran xAI girişimini tanıttı. Musk açıklamasında da görüldüğü üzere başka herhangi bir ayrıntı vermeden ya da açıklamada olmadan şirketini “gerçeği anlamak” olarak ifade etti. Oluşturulan internet sitesine göre “xAI’nin amacı, evrenin gerçek doğasını anlamak” olarak ifade ediliyor. Ekip Elon Musk tarafından yönetiliyor ve OpenAI, Google Research, Microsoft Research ve DeepMind (yakın zamanda Google’a katıldı) dahil olmak üzere AI’daki diğer büyük isimlerde çalışmış ekip üyelerini içeriyor.

Son olarak internet sitesinde Musk’a ek olarak Igor Babuschkin, Manuel Kroiss, Yuhuai (Tony) Wu, Christian Szegedy, Jimmy Ba, Toby Pohlen, Ross Nordeen, Kyle Kosic, Greg Yang, Guodong Zhang ve Zihang Dai listeleniyor. xAI ekibine şu anda “AI ile ilişkili toplumsal ölçekteki riskleri azaltmayı” amaçlayan kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan AI Safety Center’ı yöneten araştırmacı Dan Hendrycks danışmanlık yapıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala