bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,597.31 0.58%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,161.82 0.85%
bnb
BNB (BNB) $ 614.69 1.00%
solana
Solana (SOL) $ 145.23 1.51%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525991 0.09%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.47094 0.93%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151829 0.49%

DeBridge Finance Hack Olayında Kuzey Kore Şüphesi

debridge finance hack olayinda kuzey kore suphesi

E-posta tabanlı bir siber saldırının kurbanı olan zincirler arası protokol deBridge Finance soruşturması devam ediyor. Yürütülen soruşturmada, DeBridge Finance hack olayında Kuzey Kore ile bağlantılı olan Lazarus Group tarafından yapıldığı görülüyor.

DeBridge Finance Hack Saldırısında Lazarus İzleri

Söz konusu saldırı, deBridge’in kurucu ortağı Alex Smirnov’un adresinin taklit edilmesiyle gerçekleştirildi. Şirketteki çoğu çalışan postayı şüpheli olarak bildirmiş olsa da bazı çalışanlar ilgili dosyayı indirip açtı. Smirnov, uzun bir Twitter paylaşımında, şirketin hack soruşturmasının devam ettiğini ve ilk bulguların Kuzey Kore destekli Lazarus Group’u işaret ettiğini belirtti.

debridge finance hack olayinda kuzey kore suphesi 2

Kazım 2021’de gerçekleştirilen 100 milyon dolarlık Harmony hack’i de Lazarus Group tarafından yapılmıştı. Bununla birlikte Kuzey Kore destekli hackerlar 625 milyon dolarlık Ronin hackinin arkasında da yer alan gruptu. ABD ve Birleşmiş Milletler, Kuzey Kore destekli saldırgan gruplar için çeşitli adımlar atmaya devam ediyor. Son olarak bu haftanın başlarında, Kuzey Korelilerin kripto para birimi firmaları tarafından uzaktan işe alınabilmek için çeşitli LinkedIn profillerini kopyaladıkları ortaya çıkmış ve uzmanlar bu konuda dikkatli olunması için uyarmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala