bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,313.23 0.61%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,147.16 0.38%
bnb
BNB (BNB) $ 613.82 1.06%
solana
Solana (SOL) $ 143.02 4.00%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523022 1.35%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468374 2.27%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149822 1.92%

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay Blokzinciri Teknolojisi Hakkında Konuştu

cumhurbaskani yardimcisi oktay blokzinciri teknolojisi hakkinda konustu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, katıldığı bir konferansta blokzinciri teknolojisi hakkında konuştu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TÜSİAD Dijital Türkiye Konferansı’nda bir konuşma gerçekleştirdi. Blokzinciri teknolojisinin 10 yılda 1 trilyon ek ticaret geliri oluşturabileceğini söyleyen Oktay, devletlerin dijitalleşmeyi teşvik etmesi gerektiğini belirtti. Bir Anadolu Ajansı haberine göre Oktay şu ifadeleri kullandı:

“Devletlerin dijitalleşmeyi kamu hizmetlerine entegre etmesi, regülasyonlar yaparak güvenlik sağlaması ve işletmeleri bu yönde teşvik etmesi önemlidir.”

Oktay, blokzinciri gibi yeni nesil ve çığır açan teknolojilerin iş modelleri üzerinde dönüştürücü bir etkiye sahip olduğuna dikkat çekti:

“Bulut teknolojileri, büyük veri, veri madenciliği, nesnelerin interneti ve blokzincir gibi yeni nesil ve çığır açan teknolojiler, tasarım ve üretim yöntemleri dahil yeni iş modelleri üzerinde dönüştürücü etkisini göstermeye başlamıştır. Konvansiyonel hangi kural değişirse değişsin, dijital dönüşümde biz büyük düşünüyor, büyük oynuyoruz. Ülkemizin dijital teknolojiler alanında insan sermayesiyle, yazılımıyla, donanımıyla ve altyapısıyla daha da güçlenmesi için bütüncül bir bakış açısıyla çalışıyoruz.”

Oktay ayrıca CISCO tarafından yayımlanan bir rapordan alıntı yaptı. Blokzinciri teknolojisinin önümüzdeki on yılda yaratabileceği ek ticaret gelirden bahseden Oktay şunları söyledi:

“PwC tarafından geçtiğimiz aylarda yayımlanan bir raporda ise gümrük süreçlerinden lojistiğe kadar birçok alanda dönüşümü tetikleyen blokzincir teknolojilerinin önümüzdeki 10 yıl içerisinde 1 trilyon dolarlık ek ticaret oluşturacağı öngörülmektedir.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala