bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,550.29 0.46%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,150.69 0.30%
bnb
BNB (BNB) $ 612.11 0.72%
solana
Solana (SOL) $ 144.53 2.22%
xrp
XRP (XRP) $ 0.533985 1.14%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.477768 0.24%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151579 0.14%

Çinli Üniversiteden Metaverse Mühendisliği Bölümü

Cinli Universiteden Metaverse Muhendisligi Bolumu

Metaverse‘ün marka değeri gün geçtikçe artıyor. Bunu hem şirketlerin yaptığı marka başvurularından hem de bir vizyon göstergesi olarak kullanmalarından da net bir şekilde anlayabiliyoruz. Bu noktada en öne çıkan konulardan biri de bu projelerin arkasındaki mühendislik oluyor. Çin ise her ne kadar kripto paralara karşı olsa da metaverse konusunda oldukça ilgili. Öyle ki Çin‘in Nanjing Bilgi Bilimi ve Teknolojisi Üniversitesi, Metaverse Mühendisliği Bölümü‘nü kurdu.

Cinli Universiteden Metaverse Muhendisligi Bolumu

Çin’in Nanjing Bilgi Bilimi ve Teknolojisi Üniversitesi, Metaverse Bölümü Kurdu

Metaverse sektörü özellikle 2022’de büyük bir aşama kaydetti. Her ne kadar metaverse odaklı projelerin yerel token’larının fiyatları piyasa etkisi ile düşse de sektörel bazda böyle bir düşüş söz konusu değil. Bir taraftan dev şirketler metaverse odaklı ticari marka başvurusu yaparken, diğer taraftan milyarlarca dolarlık yatırım söz konusu. Tüm bunlar birleşince ise ortaya potansiyeli oldukça yüksek bir sektör çıkıyor.

Bu durumun farkında olan birçok üniversite hâlihazırda çalışmalarına başladı. Öyle ki daha önce sizlerle Hong Kong ve Tokyo gibi birçok ülkenin metaverse bölümlerini açtıklarını paylaşmıştık.

Son olarak bu üniversitelerin arasına Çin’in Nanjing Bilgi Bilimi ve Teknolojisi Üniversitesi de eklendi. Üniversite, Metaverse Mühendisliği Bölümü açtı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala