bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,370.25 3.77%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,157.10 3.36%
bnb
BNB (BNB) $ 608.08 0.27%
solana
Solana (SOL) $ 147.61 7.03%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525857 4.21%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.477096 6.04%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151553 6.58%

Hong Kong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde Metaverse Kampüsü Kurulacak

hong kong bilim ve teknoloji universitesinde metaverse kampusu kurulacak

Metaverse evreni büyümeye, gelişmeye ve benimsenmeye devam ediyor. Özellikle son zamanlarda dünya çapındaki birçok üniversite metaverse ile ilgili yeni çalışmalar yapmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde Tokyo Üniversitesi, metaverse’de kurs vereceğini açıklamıştı. Bu kez Hong Kong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi metaverse kampüsü inşa edeceğini duyurdu.

Hong Kong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nden Bir İlk: Metaverse Kampüsü

Hong Kong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Metahkust adlı çevrimiçi bir metaverse kampüsü kurma planları olduğunu açıkladı.

Üniversite, farklı konumlardaki öğrencilerin aynı alandaymış gibi derslere katılmalarını sağlayacak karma bir sanal gerçeklik sınıfı oluşturmayı hedefliyor.

hong kong bilim ve teknoloji universitesinde metaverse kampusu kurulacak

Hong Kong Üniversitesi, iki kampüsü tek bir yerde buluşturarak ortak bir metaverse kampüsü inşa etmek istiyor. Metahkust adı verilen metaverse kampüsü ile kurum, farklı konumlardaki öğrencilerinin aynı mekandaymış gibi derslere ve etkinliklere katılmalarını sağlayacak.

Üniversite önümüzdeki eylül ayında Guangzhou kampüsünün açılışını yapacak ve metaverse kampüsünü ilk olarak bu etkinlikte test edecek. Guangzhou kampüsünde medya ve sanat profesörü olan Pan Hui şunları söyledi:

Bu etkinliğe katılmak isteyen birçok misafirimiz yurtdışında olabilir. Bu yüzden oları metaverse’de ağırlayacağız.

Ayrıca Hui, metaverse ortamlarının öğrenciler için gerçek dünyada derslere katılıyormuş gibi hissedebilecekleri bir alan sunduğunu dile getirerek sözlerine şöyle devam etti:

Zoom’u kullanmak, sadece 2D ekrana bakıyormuşsunuz gibi hissettiriyor. Ancak sanal gerçeklik sayesinde oradaymış gibi hissedebilirsiniz. Etkileşimin öğrenme için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Çevrenizdeki öğrencilerle nasıl etkileşim kurduğunuz, öğrenme sonuçlarını arttırır.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala