bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,518.29 0.19%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,157.36 0.33%
bnb
BNB (BNB) $ 614.51 0.94%
solana
Solana (SOL) $ 144.74 2.37%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52653 0.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470916 1.05%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151469 0.28%

Cardano Akıllı Sözleşmelerinin Kullanımı Hızla Artıyor

Cardano Akilli Sözleşmelerinin Kullanimi Hizla Artiyor 1

NFT başta olmak üzere birçok Blockchain ağının üzerindeki akıllı sözleşme aktivitesi hızla artıyor. Çok da uzak olmayan bir süre önce akıllı sözleşmeleri ağa entegre eden Cardano’nun ise akıllı sözleşme trafiği hızla artıyor. Son olarak Twitter üzerinden Epoch 340’ın da sonlandığını duyuran Cardano, ağdaki işlemlerin yüzde 29’unu akıllı sözleşmelerin oluşturduğunu açıkladı.

Cardano Akilli Sözleşmelerinin Kullanimi Hizla Artiyor

Cardano Akıllı Sözleşmelerinin Kullanımı Yüzde 29’u Aştı

Akıllı sözleşmeler belirli koşulların yerine getirilmesi durumunda Blockchain ağı üzerinde işlemlerin otomatik olarak gerçekleştirilmesini sağlayan kodlar olarak tanımlanabilir. İlk Ethereum ağı ile Blockchain dünyasına giren akıllı sözleşmeler, günümüzde birçok popüler Blockchain ağında aktif olarak kullanılıyor. Cardano da en aktif Blockchain ağlarından birisi konumunda. Epoch 340′ın da bitmesiyle daha aktif bir akıllı sözleşme trafiğine sahip olan Cardano üzerinde şu anda 10’un üzerinde DeFi projesi yürütülüyor.

Doğal olarak bu akıllı sözleşme işlemlerinin sayısındaki artış ağın temel büyümesinin doğrudan kanıtı olarak görülüyor. Cardano ağında bulunan TVL miktarı ise haberimizin yazımı itibarıyla 124 milyon dolar seviyesinde.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala