bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,351.24 1.29%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,140.86 1.72%
bnb
BNB (BNB) $ 604.50 0.39%
solana
Solana (SOL) $ 143.39 0.57%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523478 1.10%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468297 0.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15053 1.56%

BlackRock’tan Metaverse Odaklı ETF Planı

BlackRocktan Metaverse Odakli ETF Plani

BlackRock, 9 trilyon doların üzerinde varlığı yöneten devasa bir şirket. Birçok alanda aktif olarak operasyon yürüten BlackRock, finans dünyasının en kuşkucu isimlerinden biri olarak anılıyor. Ancak bu, şirketin metaverse sektörüne girmesine engel olmamış gibi gözüküyor. Ortaya çıkan yeni haberlere göre şirket, metaverse şirketlerine odaklanan bir ETF planı üzerinde çalışıyor.

BlackRocktan Metaverse Odakli ETF Plani 1

BlackRock Metaverse Odaklı ETF ile Şaşırtabilir

Özellikle 2022 yılında birçok şirket, yatırım ve operasyonları arasına metaverse’ü dahil etti. Bazı şirketler birtakım metaverse projelerinde arsa almayı tercih ederken bazıları da bu projelerin yatırımcıları arasına adını yazdırdı. Ancak son örnekte olduğu gibi bazı aracılar ise çok daha geniş bir yatırım imkanı sunmak için ETF‘lere yöneldi.

Bloomberg‘ün haberine göre BlackRock da bu şirketlerin arasında yerini almak için çalışıyor. Bu ETF ile birlikte şirket, metaverse şirketlerine odaklanan yeni bir yatırım seçeneği sunmuş olacak. Diğer taraftan bu denli büyük bir şirketin metaverse odaklı bir adım atması da sektör açısından önemli bir konu.

Diğer taraftan bu adım şirketin kripto ve Blockchain odaklı ilk adımı değil. Öyle ki çok kısa bir süre önce şirket, Avrupalı müşterileri için Blockchain ETF’ini başlatmıştı. BlackRock ürün stratejisti Omar Moufti ise konu hakkında şunları kaydetmişti:

“Kapsam, ölçek ve karmaşıklık açısından kullanım örnekleri geliştikçe, dijital varlıkların ve Blockchain teknolojilerinin müşterilerimiz için giderek daha ilgi çekici bi hale geleceğine inanıyoruz”

Son olarak geçtiğimiz ağustos ayında BlackRock’ın müşterilere kripto ticareti, saklama, ana aracılık ve raporlama hizmetileri sunmak için Coinbase ile ortaklık kurduğunu da hatırlatalım.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala