bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,687.80 2.86%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,945.88 2.12%
bnb
BNB (BNB) $ 591.32 0.46%
solana
Solana (SOL) $ 148.60 7.30%
xrp
XRP (XRP) $ 0.507376 3.01%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.437621 2.51%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15117 9.98%

Bitcoin Madencisi Applied Digital’den Yapay Zekâ Hamlesi

bitcoin madencisi applied digitalden yapay zeka hamlesi

Son dönemde Bitcoin madencilik şirketleri yapay zekâ alanında da varlık göstermek adına çalışmalar yürütüyor. Bitcoin madencilik şirketi Applied Digital cephesinden benzer bir hamle geldi.

Applied Digital’den Yapay Zekâ Adımı

Bitcoin madencilik şirketi Applied Digital tarafından gün içinde yapılan basın açıklamasında, 36 ay boyunca 460 milyon dolar değerinde olabilecek bir anlaşmayla veri merkezlerinde yapay zekâ (AI) bulut bilişim yüklerini barındırmak için bir anlaşma imzaladığı ifade edildi.

Yapılan bu açıklama sonrasında Teksas merkezli kripto madencilik şirketinin hisseleri, iki ay içinde ikinci yapay zekâ barındırma anlaşmasının açıklanması sonrasında Nasdaq’ta yüzde 17’nin üzerinde değer kazandı.

Kısa bir süre önce Bitcoin madencilik şirketi Iris Energy’den de benzer bir hamle gelmişti. Iris Energy’nin hamlesine benzer olarak Applied Digital de gelirini artırmak adına alternatif gelir arayışının bir parçası olarak yapay zeka alanına yönelmeye devam ediyor. Bununla birlikte Bitcoin madencilik alanında faaliyet gösteren şirketlerin operasyonlarına yapay zeka ve bulut bilişim çözümlerini de eklemeye devam edeceği düşünülüyor. Son olarak bu anlaşma, şirketin yapay zeka ve bulut teklifleri için donanım üreticisi Supermicro ile ortaklık kurmasının ardından geldi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala