bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,099.37 0.54%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,928.62 0.82%
bnb
BNB (BNB) $ 593.13 0.53%
solana
Solana (SOL) $ 145.10 0.37%
xrp
XRP (XRP) $ 0.504138 0.15%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.439977 0.81%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.142674 0.74%

Bitcoin Madencisi Iris Energy’den Yapay Zekâ Hamlesi

bitcoin madencisi iris energyden yapay zeka hamlesi

Bitcoin ve kripto para madencilik şirketlerinin yapay zekaya olan ilgileri artmaya devam ediyor. Bu noktada Iris Energy, gün içinde yaptığı açıklamada yapay zekâ planlarını aktardı.

Iris Energy’den Yapay Zekâ ve Bulut Bilişim Adımı

Iris Energy, gün içinde yaptığı açıklamada, yapay zekaya (AI) olan ilgi artmaya devam ederken, Bitcoin madencilik cihazlarının yanı sıra yüksek performanslı bilgi işlem cihazları barındırma stratejisini de yeniden canlandırdığını dile getirdi.

bitcoin madencisi iris energyden yapay zeka hamlesi 2

Son zamanlarda Applied Digital Corporation (APLD), Crusoe Energy ve Hut 8 Mining (HUT) gibi Bitcoin madencilik şirketleri de son zamanlarda diğer bilgi işlem türlerine yönelmişti. OpenAI’nin geliştiricisi olan ChatGPT gibi yapay zeka destekli büyük dil modellerinin giderek daha popüler hale gelmesiyle birlikte yapay zekâ için veri merkezi alanı talebinin 2028 yılına kadar 76 milyar dolara çıkacağı tahmin ediliyor.

Bu noktada Bitcoin madencilik şirketi Iris Energy’nin veri merkezi kapasitesini 2024 yılı başına kadar mevcut 5.6 EH/s’den 9.1 exahash/saniye’ye (EH/s) çıkarmayı planladığını aktardı. Şirket tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Iris Energy, Dell Technologies’in HPC ve yapay zekâ uzmanlığından yararlanmak da dahil olmak üzere, enerji yoğun bilgi işlem uygulamalarına yönelik potansiyel veri merkezi çözümlerini test etmek ve geliştirmek için Mart 2020’de Dell Technologies ile stratejik bir mutabakat anlaşması imzalamanın da dahil olduğu, yaklaşık üç ila dört yıl önce yüksek performanslı bilgi işlem stratejisini araştırmak için önemli bir zaman harcandı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala