bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,508.28 1.60%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,148.50 0.77%
bnb
BNB (BNB) $ 603.84 0.62%
solana
Solana (SOL) $ 144.39 0.11%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524443 1.08%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.472322 1.00%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150126 0.30%

BCG Raporu: Bitget, Türev İşlem Hacminde FTX’i Geçti ve Global Olarak Üçüncü Sırada (Sponsorlu)

BCG Raporu Bitget Turev Islem Hacminde FTXi Gecti ve Global Olarak Ucuncu Sirada

Genel kripto piyasası, oynaklık ve olumsuz rüzgarlarla karşı karşıya kalmaya devam ederken, birçok kripto borsası zor zamanlar geçirdi ve kullanıcıların çoğu da para çekme işleminin dondurulması gibi sorunlarla karşı karşıya kaldı. Sağlam bir temelden ve güçlü ekibinden yararlanan lider global kripto borsası Bitget, belirsiz piyasa koşullarına rağmen muazzam bir büyüme kaydetmeye ve nakit akışı yaratmaya devam etti.

Boston Consulting Group (BCG) ve Foresight Ventures işbirliğinde yayınlanan “Kripto Borsalarını Gelecekte Neler Bekliyor” başlıklı yakın tarihli bir araştırma raporu, kripto piyasalarındaki önemli gelişme eğilimlerinin, Web3 ekonomisindeki rolünü açıkladı ve bir ayı piyasası sırasında kripto alanında nasıl gezinileceğine dair içgörüler paylaştı. Ayrıca Bitget‘in türev işlem hacminin FTX’i geçerek dünya çapında üçüncü sırada yer aldığı kaydedildi. Raporda belirtildiği gibi, 2021’deki küresel genişlemesinden bu yana Bitget hızla büyüdü ve ağırlıklı olarak amiral gemisi social trading ürünlerinin, özellikle de Tek Tıkla Copy Trade’in popülaritesi nedeniyle toplam global türev hacminin %10’unu ele geçirdi.

BCG Raporu: Bitget, Türev İşlem Hacminde FTX'i Geçti ve Global Olarak Üçüncü Sırada

Bitget’in amiral gemisi ürünü Tek Tıkla Copy Trade, Mayıs 2020’de piyasa sürülmesinden bu yana, kripto piyasasındaki işlem kalıplarını kırarak, elit traderlar ve hayranlarının yanı sıra dünyanın her köşesinden traderlar arasındaki bağlantıyı kurdu. Böylece, Bitget’te takipçilerin ve traderların sınırsız bir şekilde etkileşime girebilecekleri ve finansal özgürlüğe giden yollarını çizebilecekleri bir social trading modeli yerleştirildi. Bitget Tek Tıkla Copy Trade, bugüne kadar yaklaşık 1,1 milyon takipçisi olan 55.000’den fazla profesyonel traderı bir araya getirdi. Raporda belirtildiği üzere copy trade ürünüyle Kore’nin en popüler borsalarından olan Bitget deniz aşırı ülkelerde de türev piyasaları domine etti. 

Yakın zamanda Bitget, güvenliğe öncelik verme ve kullanıcılarının varlıklarının korunmasını sağlama konusundaki devam eden çabalarının bir parçası olarak 200 milyon dolar tutarındaki Bitget Koruma Fonu’nun başlatıldığını da duyurdu. Bitget Koruma Fonu, benzersiz güvenlik sağlamak ve dünya çapındaki kullanıcılar için güvenli ve güvenilir bir işlem deneyimi sağlamak amacıyla oluşturuldu. Fon, nihayetinde Bitget kullanıcıları ve Bitget platformu için bir koruma görevi görürken, aynı zamanda bir bütün olarak kripto alanında yeni bir güvenlik ve koruma çağının başlamasına yardımcı olacak.

Bitget yöneticisi Gracy Chen, “Bitget‘in ne kadar ilerlediği konusunda son derece gururluyuz. Piyasanın önde gelen oyuncularından bazılarını geçebilmek, Bitget ailesinin özverili katkısının bir kanıtıdır. 2021’in başında 150 kişilik küçük bir ekibimiz vardı ve o zamandan beri 2022’nin ortalarına kadar üç kat artış sağladık. Gelişmeye devam etmek için yakın zamanda işe alım planımızın hızlandırıldığını duyurduk. Ürün ve hizmet tekliflerimizi genişletmeye devam ederken, kullanıcılarımızın güvenli ve güvenilir bir işlem deneyimi yaşamalarını sağlamak için de çaba harcadık. Dünya çapındaki güvenilir traderlarımız ve ortaklarımızın desteğiyle, önümüzdeki yıllarda da birçok dönüm noktasına ulaşmayı dört gözle bekliyoruz.” dedi.

Türkiye’de kripto

Kripto, yüksek enflasyonun ortasında Türkiye’de büyük popülerlik kazanıyor. DW’ye göre, nüfusun yaklaşık %12’si olan 10 milyondan fazla Türk’ün şu anda kripto paraya sahip olduğu tahmin ediliyor. Kripto para birimi uzmanı Elliptic’ten gelen veriler, Türk lirası işlem hacimlerinin 2021’in ikinci yarısında üç kattan fazla arttığını gösteriyor.

Türkiye’de gelişen kripto sahnesi, tüm “BUIDLers” için mükemmel bir yenilik bölgesi ve çekici bir pazar. Binance, Coinbase ve Kucoin gibi global borsaların hepsinin Türkiye pazarına girme ve operasyonlarını genişletme planları olduğu biliniyor. Bununla birlikte, Binance Türkiye, diğer ülkelerdeki sayısız uyum incelemesi arasında kara para aklama düzenlemelerine uymadığı için 8 milyon TL para cezasına çarptırıldı; Coinbase ve Kucoin ise kullanıcılarının varlıklarının kaybıyla sonuçlanmış saldırıya uğradığının uğrama siciline sahip. Türk hükümeti kripto ve blok zincirine ilişkin düzenlemelerde henüz sonuca ulaşmamış olsa da Bitget Türkiye‘deki operasyon konusunda saygılı ve ihtiyatlı bir tutum sergiliyor. Bu nedenle Türkiye’de herhangi bir uyarı veya ihlal tespiti almadılar.

Bu arada, kullanıcıların varlıklarını en iyi şekilde korumak için Bitget, güvenlik ve uyumluluk için çok daha fazlasını yapıyor. ABD, Kanada ve Avustralya olmak üzere üç farklı otoriteden operasyonel lisanslar alarak birinci sınıf müşteri koruması sağlarken, dünya genelinde kesintisiz operasyonlar sağlamak için yerel düzenlemelere bağlı kalıyorlar. Ayrıca, borsayı olası saldırılardan korumak için güvenlik teknolojisindeki devler tarafından doğrulanan sıcak ve soğuk cüzdan kombinasyonuna sahipler. Suntwin Teknolojisi, Qingsong Bulut Güvenliği, HEAP ve Armors uygulanıyor. Bitget, herhangi bir uyumluluk veya güvenlik aksiliğiyle karşılaşmadığı için bu kapsamlı önlemler boşa gitmezken, Binance ve Kucoin gibi diğer borsalar, saldırılar ve uyumluluk sorunları nedeniyle ateş altında.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala