bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,647.05 1.96%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,140.06 1.48%
bnb
BNB (BNB) $ 609.41 1.69%
solana
Solana (SOL) $ 146.16 4.62%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52255 0.97%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.47046 1.83%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150344 2.56%

WhiteBIT Launchpad’de İlk Projeyi Başlatılıyor (Sponsorlu)

whitebit launchpadde ilk projeyi baslatiliyor sponsorlu

Kripto para borsası WhiteBIT, 21 Ağustos’ta WhiteBIT Launchpad üzerindeki ilk projesini başlatacağını duyurdu. Bu platform; kullanıcılara yeni kripto projeleri hakkında bilgi edinme, bu projelerin WhiteBIT’te listelenmesi için oy kullanma ve resmi piyasa sürümlerinden önce yeni token’ları sabit bir fiyatla satın alma imkânı sunuyor. 

Bu Launchpad, geleneksel İlk Halka Arzlar (IPO) ve İlk Coin Arzı (ICO) ile eşdeğer bir yapıya sahiptir. Launchpad itibarında borsa; piyasaya sunacağı projeleri titizlikle seçer, uygunluk standartlarını karşıladıklarından emin olur ve potansiyel yatırımcıları bilgilendirir. Yatırımcılar, daha sonra projeye erken finansman aşamasında yatırım yapabilir ve karşılığında proje token’larını alırlar. Önemli bir nokta ise, her bir token’ın seçilen proje ekosisteminde pratik bir değere sahip olmasıdır. Bu durum, token sahiplerinin kripto projesine etkin bir şekilde katılım göstermelerini sunuyor. Diğer taraftan, token sahipleri, özel avantajlar veya ek hizmetler elde edebiliyor.

WhiteBIT Launchpad, kullanıcıların seçilen projelere oy vermesine imkân tanıyor. Bu da demek oluyor ki, hangi projelerin borsaya ekleneceğine karar veren topluluktur. Bu mekanizma hem uzmanların hem de yeni gelenlerin borsanın varlık listesini şekillendirmelerine olanak sağlar. Bir projenin oylama sürecinde yeterli oy aldığı bir durumda, borsa tarafından platforma eklenir ve Launchpad katılımcıları da herkesten önce projenin yeni token’larını alırlar.

Kripto Projelerine Kimler Oy Verebilir?

Seçilen bir projeye oy verebilmek için kullanıcıların borsanın yerel coin’i WhiteBIT Coin (WBT) sahibi olmaları ve Holding’lerinde en az 200 WBT tutmaları gerekmektedir. Bu varlıklar, kullanıcıların seçtikleri varlığı oylamak için kullanılabilecek olan USDT’ye eşdeğer tahsis miktarını hesaplamak için kullanılır. Kısacası, katılımcıların oy verebilmek için ana bakiyelerinde USDT bulundurmaları gerekmektedir.

Tahsis, belirli bir projeye önceden belirlenen bir miktarda USDT yatırma olanağını ifade eder. Tahsis miktarı, WBT Holding seviyesine ve projenin kendisine bağlı olarak değişir.

Ayrıca belirtmek gerekir ki, “Holding”, WBT token’larının borsada özel bir bakiyede kilitleyerek tutma yöntemi demektir.

Kullanıcılar, WhiteBIT Launchpad’de projelere oy verme ve yeni token’lar almanın yanı sıra, Holding’lerinde WBT tutmanın sağladığı bir dizi avantajdan da faydalanırlar. Bu avantajlar arasında, düşük işlem ücretleri, ücretsiz ETH ve ERC20 token çekimleri, günlük ücretsiz AML kontrolleri, referans programından daha yüksek komisyon kazanma ve borsanın yerel ağı olan WB Network’ün kullanımının sağladığı faydalar bulunmaktadır.

Bir proje yeterli oy almazsa ne olur?

Böyle bir senaryoda, proje borsaya eklenmez ve oy kullanan kullanıcılar varlıklarını geri alırlar.

Eğer bir proje gerekenden daha fazla oy alırsa, tüm katılımcılar yaptıkları USDT katkısının toplam havuza orantısına göre projenin token’larını daha az miktarda alırlar.

WhiteBIT Launchpad Avantajları 

WhiteBIT Launchpad, kullanıcılara çeşitli avantajlar sunmaktadır, bunlar arasında:

  • Oylama için sunulan projeler, WhiteBIT tarafından detaylı bir değerlendirmeden geçer.
  • Launchpad katılımcıları, varlığın piyasaya sürülmesinden önce yeni kripto projeleri ve varlıkları hakkında bilgi edinirler.
  • WhiteBIT topluluğu, borsaya eklenmesi planlanan projeleri seçer.
  • Bir proje yeterli oy alırsa, her oy kullanan katılımcı payına düşen varlıkları sabit bir fiyat üstünden aşamalar hâlinde alır.

WhiteBIT Launchpad’deki İlk Proje

Titiz bir seçim sürecinin ardından, WhiteBIT Launchpad’de oylamaya sunulmak için seçilen açılış projesinin adı ScamFari’dir. ScamFari, HAPI Foundation tarafından geliştirilen bir ürün ve bir kitle kaynak platformu olarak, kullanıcıları potansiyel dolandırıcılıklara karşı bilinçlendirmeyi amaçlamaktadır.

Proje, topluluğu bir araya getirerek blokzincir alanındaki dolandırıcılık, kimlik avı ve diğer yasa dışı olaylarla mücadele etmektedir. Güvenilir gerçek zamanlı kaynaklar ve araçlar kullanarak ise yüksek doğruluk sağlar. Platform, kimlik avına yönelik web sitelerini ve dolandırıcı blokzincir projelerini topluyor. Bunun içerisinde proje, topluluk üyelerine ise çabaları karşılığında ödüller veriyor.

21 Ağustos’tan itibaren Holding’lerinde en az 200 WhiteBIT Coin (WBT) tutan kullanıcılar, ScamFari’nin listelenmesi için oy kullanabilirler. Launchpad katılımcıları, proje yeterli oy toplarsa, proje tokenlerinin dağıtımının bir parçası olabilirler.

WhiteBIT, Ukrayna kökenli Avrupa’nın en büyük merkeziyetçi kripto para borsalarından biridir. 2018 yılında kurulan şirket, 350’den fazla işlem çifti, 270 dijital varlık ve 10 itibari para birimi sunmaktadır. Günlük en yüksek işlem hacmi 2.5 milyar doları aşmaktadır. Borsa, dünya genelinde 4 milyondan fazla kullanıcıya hizmet verir. WhiteBIT aynı zamanda; Ukrayna Millî Futbol Takımı, FC Barcelona, Trabzonspor Futbol Kulübü, Lifecell, FACEIT ve Kiev-Mohyla Akademi Ulusal Üniversitesi’nin resmi ortağıdır. WhiteBIT’in amacı, hem Ukrayna hem de ötesinde blok zinciri teknolojisinin yaygın olarak benimsenmesidir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala