bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,609.04 3.84%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,131.06 3.68%
bnb
BNB (BNB) $ 609.01 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 145.11 7.60%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520728 3.12%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469732 4.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150297 5.79%

Kripto Cüzdanı Değiştirilmeli Mi? (Sponsorlu)

Kripto Cuzdani Degistirilmeli Mi Sponsorlu

Kripto cüzdanları, varlıkların saklanması ve işlem yapılmasında kullanılan dijital cüzdanlardır. Dijital cüzdanlar, kripto paraların blockchain adreslerine erişim izni veren açık ve özel anahtar çiftleri ile çalışıyor. Açık anahtarlar, herkes tarafından görülebilir. Böylece üçüncü tarafların kripto varlık gönderimi mümkün hale gelir. Özel anahtarlar ise kripto varlıkların kontrolünü sadece sahibine bırakır. Cüzdandaki varlıklara ilişkin bilgiler yalnızca cüzdan sahibi tarafından bilinir ve kullanılabilir.

Kripto Para Saklarken Kâr Etmek Mümkün mü?

Bazı kripto cüzdanlarında sahip olunan kripto varlıklar üzerinden getiri elde edilebiliyor. Kullanıcılar, kripto varlıkları ile faiz getirisi üzerinden pasif gelir fırsatı elde edebiliyor. VestUp gibi platformlar, kripto varlıkların gözetim dışı risksiz bir şekilde saklanmasını sağlarken, aynı zamanda pasif gelir elde etme imkanı tanıyor. Merkezi borsalarda sınırlı olan stablecoin faizleri VestUp gibi platformlar ile pasif gelire dönüşebiliyor. Ayrıca kullanıcılar, merkezi borsalardaki kripto varlıkları ile hiçbir şekilde kâr elde edemiyor. Ayrıca kripto saklamak için en güvenli yolun gözetim dışındaki cüzdanlar olduğunu söylemek gerekiyor.

Kripto Cuzdani Degistirilmeli Mi Sponsorlu2

Kripto Varlıklar Nasıl Güvenle Saklanır?

Emanet kripto cüzdanları, kripto paraların özel anahtarını kullanıcılardan saklayan sistemlerdir. Bu cüzdanlar genellikle kripto para borsaları tarafından kullanılır. Kripto varlıkların saklanması ve işlem yapılması kolaylaştıran emanet cüzdanlar bazı güvenlik risklerini de beraberinde getiriyor. Emanet cüzdanlarda özel anahtarlar üçüncü tarafa teslim ediliyor.

Emanet olmayan cüzdanlarda ise özel anahtarların kontrolü kullanıcılara aittir. Bu tip cüzdanlar daha fazla güvenlik içerir ancak kullanımını teknik ve karışık olduğu için biraz daha zordur. Kısacası emanet cüzdanlar ile emanet olmayan cüzdanlar arasındaki temel fark özel anahtarların kim tarafından saklandığıdır.

Kripto varlıkların çevrimiçi olarak saklandığı custodial kripto cüzdanlarında da kripto saklama ve yönetme işlemleri yapılabilir. Ancak bu tip cüzdanların hizmeti üçüncü taraf hizmet sağlayacısı tarafından verilirken, güvenlik risklerini de beraberinde getirir. Kullanıcı, özel anahtarlarını korumak için kullanıcı adı ve şifre gibi geleneksel yöntemler kullanılır. Kripto varlıkların tamamen üçüncü partiye bırakılması riskleri artırır. En büyük borsalar arasında yer alan FTX’in iflası custodial cüzdanların riskleri için iyi bir örnek oluşturmaktadır. FTX’in iflası ile birçok yatırımcı varlıklarına erişemez oldu. Yine borsalar herhangi olumsuz durumlarda para çekme işlemlerini durdurarak, yatırımcıların fonlara erişmesini kısıtlayabiliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala