bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,985.14 1.57%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,321.43 6.36%
bnb
BNB (BNB) $ 599.47 1.02%
solana
Solana (SOL) $ 143.84 5.64%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524677 1.42%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.476955 4.23%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150224 3.11%

Bankacılık devinden Ripple ile iş birliği

hsbc kripto karsiti durusundan geri adim atti

İngiliz bankacılık devi HSBC, tokenize edilmiş menkul kıymetler platformu için Ripple ile iş birliği yaptı. Buna göre kurumsal yatırımcılar, tokenize menkul kıymetlerini Ripple’ın Metaco şirketi ile koruyacak. HSBC’nin platformu, Metaco ile entegre edilecek.

ripple raporunda dikkat ceken blockchain detayi

HSBC ile Ripple’dan yeni ortaklık

HSBC, menkul kıymet token’ları olarak da bilinen tokenize menkul kıymetler için kurumsal bir saklama platformu başlatmayı planlıyor. Banka, dijital varlık platformunun Ripple’ın bağlı şirketi Metaco ile ortaklık kurduğunu duyurdu. İş birliği kapsamında HSBC’nin dijital varlıklara yönelik yeni saklama hizmeti Metaco ile entegre edilecek.

Banka, HSBC Orion olarak bilinen dijital varlık ihraç platformunu 2024 yılında kullanıma sunmayı planlıyor. 1 Kasım’da başlatılan tokenize fiziksel altın için HSBC teklifini tamamlayan yeni dijital varlık saklama hizmeti de gelecek yıl aktif hale gelecek.

HSBC, kurumsal yatırımcılar için dijital varlık saklama platformunun yalnızca menkul kıymet tokenlerini kapsayacağını açıklamıştı. Kripto paralar ve stablecoin’ler platformda yer almayacak. HSBC Dijital Varlıklar Stratejisi Küresel Başkanı John O’Neill, “Yeni hizmetler, HSBC’nin dijital varlık piyasalarının genel gelişimine olan bağlılığının altını çiziyor” dedi. Banka, 1 Kasım’da büyük Çinli fintech Ant Group ile iş birliği içinde tokenize mevduatların başarılı bir şekilde test edildiğini duyurmuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala