bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,472.27 1.21%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,155.30 0.81%
bnb
BNB (BNB) $ 604.24 0.79%
solana
Solana (SOL) $ 145.06 0.60%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524234 0.56%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473242 0.51%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150194 0.26%

ABD’de Yeni Stablecoin Tasarısı

ABDde Yeni Stablecoin Tasarisi2

ABD’de kripto şirketlerine yönelik baskılar artarken, yasa tasarıları için de çalışmalar sürüyor. Finansal Hizmetler Komitesi, stablecoin yasa tasarısının üçüncü taslağını yayınladı. Cumhuriyetçilerin kontrolündeki komitenin, stablecoin tasarısındaDemokratların desteğini de almak istediği belirtiliyor.

ABDde Stablecoinler Icin Yeni Yasa Tasarisi

ABD’de Stablecoin Tasarısı İçin Yeni Hamle

Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi, stablecoin tasarısının bu yıl üçüncü taslağını yayınladı. Cumhuriyetçi Patrick McHenry’nin başkanlığını yaptığı komitenin, Demokratları da ikna etmeye çalıştığı belirtildi. Tasarı, kripto varlıkların geleceğinin tartışılacağı 13 Haziran’daki kritik toplantıda ele alınacak.

Stablecoin tasarısında iki partinin taleplerinin birleştirilmesinin amaçlandığı kaydedildi. Tasarıda Fed‘in stablecoin ihracı için düzenleme yapması yer alıyor. Eyalet düzenleyicilerinin stablecoin ihraç eden şirketler denetlemesine izin veriyor. Ayrıca önceki tasarıya göre Fed‘e acil durumlarda stablecoin’lere müdahale etmesi için ek yetkiler tanınıyor.

Tasarının yasaya dönüşmesi için Kongre‘nin her iki kanadında onaylanması gerekiyor. Uzmanlar, ABD’nin kripto düzenlemesine yönelik ilk adımı için iki partili müzakerelerin önemine dikkat çekiyor. ABD’de Demokratlar ile Cumhuriyetçilerin stablecoin tasarısı konusunda fikir birliği içinde olduğu ancak içerikte uzlaşamadığı ifade ediliyor. Ayrıca Cumhuriyetçiler, Fed’in dijital dolar ile ilgili tavrına eleştirilerde bulunuluyor.

Finansal Hizmetler Komitesi, SEC‘in kriptoya yönelik adımlarının karşısında duruyor. Komitenin bu nedenle yasa tasarısı konusunda hızlı sonuç almak istediği ifade ediliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala