bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,000.15 4.00%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,136.42 3.53%
bnb
BNB (BNB) $ 608.24 0.09%
solana
Solana (SOL) $ 146.21 7.47%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523228 4.83%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.472443 6.36%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150214 6.90%

Elizabeth Warren: Binance, Kongre’yi Yanlış Yönlendirdi

Elizabeth Warren Binance Kongreyi Yanlis Yonlendirdi

ABD’de SEC‘in davaları kripto sektörüne bomba gibi düştü. Coinbase ve Binance’e peş peşe açılan davalar, sektörün geleceğine ilişkin belirsizlikleri artırdı. Yatırımcıların endişeleri zirvelere çıkarken, ABD’li senatörler de olaya dahil oldu. Kripto karşıtı tavırlarıyla bilinen Elizabeth Warren ve Chris Van Hollen, Binance‘in milletvekillerine yalan söylemiş olabileceğini ifade etti. Milletvekilleri, borsanın Kongre‘yi yanlış yönlendirdiğini iddia etti.

Elizabeth Warren Binance Kongreyi Yanlis Yonlendird4i

Warren: Binance, Milletvekillerine Yalan Söylemiş Olabilir

ABD’de iki senatör, Binance için soruşturma çağrısı yaptı. Elizabeth Warren ile Chris Van Hollen, Binance ile ilgili ABD Başsavcısı Merrick Garland’a mektup gönderdi. Demokrat senatörler, mektupta Binance’in milletvekillerine yalan söyleyip söylemediğinin araştırılmasını talep etti. Kripto platformunun, Binance US’in ayrı bir platform olup olmadığı da dahil olmak üzere yanlış beyanlarda bulunmuş olabileceği belirtildi. SEC, Binance US’in global operasyonlar ve Changpeng Zhao tarafından kontrol edildiğini iddia etmişti.

Warren ile Van Hollen, mart ayında Binance ile Binance US arasındaki ilişki hakkında bilgi istemişti. Borsanın verdiği yanıtta iki şirketin ayrı varlıklar olduğu belirtilmişti. Borsa, uyumluluk çalışmalarının öncelik haline getirildiğini de ifade etmişti. Milletvekillerinin mektubunda, Binance’in Kongre’ye yanlış ve yanıltıcı bilgi vererek, yasama sürecini baltalamaya çalıştığı vurgulandı. SEC, ayrıca Binance ve CZ’nin müşteri fonlarını kullandığı ve yatırımcıları yanlış yönlendirdiğini belirtmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala