bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,601.04 0.66%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,072.24 1.74%
bnb
BNB (BNB) $ 592.57 0.53%
solana
Solana (SOL) $ 155.23 1.70%
xrp
XRP (XRP) $ 0.535833 0.71%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.450484 2.51%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.156903 2.23%

Silvergate, Tasfiye Planı İçin Fed’in Tarihini Kabul Etti

silvergate tasfiye plani icin fedin tarihini kabul etti

Amerika Birleşik Devletleri merkezli Silvergate, geçtiğimiz aylarda kendi isteğiyle operasyonlarına son vermişti. Kripto dostu banka olarak faaliyet gösteren banka, tasfiye planları için çalışmalar yürütmeye devam ediyor.

Silvergate Fed’in Son Tarihini Onayladı

Silvergate Bank, 10 gün içinde Kaliforniya mali düzenleyicilerine kendi kendini tasfiye planı sunmak için Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (Fed) emrini kabul ettiğini açıkladı.

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası’nın Yönetim Kurulu, kripto dostu Silvergate Bank’ın faaliyetlerini sonlandırma sürecinin bir parçası olarak kısa bir süre önce emri açıklamıştı. Banka, mevduat sahiplerini bir bütün haline getirmek için nakit ve diğer kaynakları muhafaza etmek zorunda.

silvergate tasfiye plani icin fedin tarihini kabul etti 2

Bununla birlikte Kaliforniya Finansal Koruma ve İnovasyon Departmanı, bankanın varlıklarını tasfiye etme planını onaylamak zorunda, ancak plan için bir süre uzatımı verilebilir. Silvergate, bünyesindeki şirketlerden birisi olan Silvergate Bank’ın geçtiğimiz aylarda bankanın işlerinin başarısız olmasının ardından faaliyetlerine son vereceğini açıklamıştı.

Fed kararı, Silvergate Bank’ın eyalet düzenleyicileri ve San Francisco Merkez Bankası yetkilileri tarafından yapılan en son incelemesinde “hem güvenlik ve sağlamlık testi hem de bankacılık yasa ve yönetmeliklerine uyum dahil olmak üzere çok sayıda eksiklik tespit edildiğini” dile getirdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala