bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,130.91 4.58%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,100.58 4.90%
bnb
BNB (BNB) $ 604.52 0.47%
solana
Solana (SOL) $ 143.15 9.11%
xrp
XRP (XRP) $ 0.515305 4.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.46508 6.04%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148667 7.42%

Fed’in Bej Kitabına Göre ABD Ekonomisi Soğuyor

fedin bej kitabina gore abd ekonomisi soguyor

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası’nın (Fed) merakla beklenen Fed Bej Kitabı yayımlandı. Rapora göre işe alım ve enflasyonun azalmasıyla birlikte Amerika Birleşik Devletleri ekonomisinde soğuma emareleri görünüyor.

ABD Ekonomisinde Soğuma Emareleri Bulunuyor

ABD Merkez Bankası (Fed), bölgesel iş dünyası temsilcileriyle yapmış olduğu Bej Kitap anketinde, Amerika Birleşik Devletleri ekonomisinin son haftalarda işe alımlar ve enflasyonun hafifçe azalmasıyla soğuma emareleri gösterdiğini dile getirdi.

fedin bej kitabina gore abd ekonomisi soguyor 2

Fed, politika belirleyici Federal Açık Piyasa Komitesi’nin her toplantısından iki hafta önce yayımlanan raporda şu ifadelere yer verildi:

İstihdam, önceki raporlara göre daha yavaş bir hızda olsa da çoğu bölgede arttı. Fiyatlar rapor dönemi boyunca ılımlı bir şekilde yükseldi, ancak artış oranı birçok bölgede yavaşladı.

Politika yapıcılar, faiz oranlarını sıfıra yakın seviyeden yüzde 5 ila yüzde 5.25 aralığına getiren son 14 aylık sıkılaştırma kampanyasının ekonomiyi nasıl etkilediğini dikkatle değerlendiriyor. Verilerin gelişiminin politikaya yön vermesine izin vererek toplantı bazınlar kararlar almaya başladı.

Fed’in 12 bölgesel bankasından gelen anekdot niteliğindeki bilgilere dayanan Bej Kitap, son dönemde verilerin gösterdiği gibi ABD ekonomisinin büyümeye devam ettiğini ancak enflasyonun çoğunlukla aşağı yönlü bir seyir izlediğini yansıtıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala