bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,767.96 2.65%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,560.57 1.54%
bnb
BNB (BNB) $ 581.93 2.15%
solana
Solana (SOL) $ 187.53 1.77%
xrp
XRP (XRP) $ 0.627791 2.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.649951 0.24%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.222936 19.23%

Fed Üyeleri Faizde Anlaşamıyor

Fed Uyeleri Faizde Anlasamiyor

Kripto para piyasasının yakından takip ettiği faiz toplantısı 14 Haziran’da gerçekleşecek. ABD Merkez Bankası’nın (Fed) bu toplantıda faiz artış döngüsünü durdurması bekleniyor. Piyasaların yüzde 78’i faizin sabit bırakılacağını tahmin ediyor. Kritik toplantı tarihi yaklaşırken, Fed Başkanı Jerome Powell ve diğer üyelerin açıklamaları yakından takip ediliyor.

Fed Uyeleri Faizde Anlasamiyor1

Fed Üyelerinden Faiz Açıklaması

Fed‘in en şahin isimlerinden St. Louis Fed Başkanı James Bullard, enflasyonla mücadele için 2 faiz artışı daha yapılması gerektiğini söyledi. Bullard, 50 baz puanlık faiz artırımının daha gelebileceğini söyledi. Florida’da konuşan Bullard’ın bu yıl FOMC’de oy hakkı bulunmuyor.

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari ise haziran toplantısında 2 ihtimalin masada olduğunu söyledi. Kashkari, faiz artışı ya da duraklama konusundaki kararın ‘başa baş’ olduğunu belirtti. Faizi sabit bırakma ihtimalini değerlendiren Kashkari, “Faiz artırmamak sıkılaşma döngüsünün sona erdiğine işaret etmez” ifadesini kullandı. Kashkari, temmuz ayında bir faiz artış ihtimalinin olduğuna da söyledi.

Fed, enflasyonla mücadele çerçevesinde politika faizini yüzde 0’dan yüzde 5-5,25 aralığına yükseltti. Fed Başkanı Jerome Powell, geçen hafta yaptığı açıklamada faiz artışının strese yol açabileceğini söylemişti. Bankacılık stresinden kaynaklı belirsizliklerle karşı karşıya olduklarını vurgulayan Powell, faiz artışını durdurma eğiliminde olduklarının sinyalini verdi. Fed üyelerinden daha önce de kafa karıştıran açıklamalar gelmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Etiketler:
btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala