bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,051.16 3.98%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,129.84 4.70%
bnb
BNB (BNB) $ 610.13 0.44%
solana
Solana (SOL) $ 145.95 8.36%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521164 4.39%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.472398 5.13%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150604 7.37%

ZKP2P’den Garanti Bankası üzerinden USDC kolaylığı

zkp2p clave turk lirasi

Zero Knowledge (Sıfır Bilgi Kanıtı) ile desteklenen ZKP2P, Garanti Bankası üzerinden kolay bir şekilde Türk lirası ile USDC alma yöntemini başlattı. Sistemin henüz deneysel aşamada olması nedeniyle geliştirilmeye açık olduğu ifade edildi.

Teknoloji olarak ZK Email’i kullanan fiat işlem platformu ZKP2P, geleneksel finans ile merkeziyetsiz finans arasında köprü kurmayı amaçlıyor. ZKP2P, son yaptığı duyuru ile beğeni topladı.

ZKP2P, Garanti Bankası üzerinden Türk lirasının USDC’ye dönüştürülebileceğini duyurdu. Bu dönüştürme işleminde, herhangi bir cüzdan kullanmaya veya işlem ücreti ödemeye gerek duyulmayacak. ZKP2P, Türk projesi Clave ile ortak çalıştı.

ZKP2P

Türk lirası ile basit bir şekilde USDC alınabilecek

Kripto para yatırımcıları, özellikle fiat para birimlerini merkeziyetsiz finansa taşımakta zorluk çekebiliyor. ZKP2P, Türk lirası ile stablecoin almanın kolay bir yolunu duyurdu.

Zero Knowledge platformu ZKP2P, sıfır bilgi kanıtlarıyla desteklenen P2P (Peer to Peer) platformudur. Eşler arası ödeme ve transfer imkanı sunan ZKP2P, Türk lirası ile basit bir şekilde USDC alınabileceğini açıkladı.

ZKP2P, herhangi bir cüzdana gereksinim duymadan ve işlem ücreti ödemeden Türk lirası ile USDC alınabileceğini açıkladı. Garanti Bankası üzerinden yapılacak bu işlem hakkında konuşan platform, “Garanti BBVA için alfa aşamamızda, kullanıcılar her 12 saatte bir 10 USDC takas edebilecekler.” dedi.

Deneysel bir çalışma olan bu sistemde, alıcı ve satıcıların doğrudan ve güvenilir bir şekilde bağlantı kurması sağlanıyor. P2P sistemini sıfır bilgi kanıtı ile geliştiren ZKP2P, Türkiye’nin önemli bir pazar olduğunu belirtti.

ZKP2P, Web2 deneyimini Web3 ile birleştiren platform Clave’e de teşekkür etti. ZKP2P, “Clave ekibine tüm testleri, yardımları ve geri bildirimleri için teşekkür ederiz. USDC almak için Türk lirası takas edin ve bugün Clave akıllı cüzdanınıza aktarın.” dedi.

Deneysel sistem, ZK Email’i kullanıyor. Böylelikle kullanıcılar, birisine para gönderdiğinde email ile kanıt oluşturuyor ve bu kanıtı kullanarak likidite sağlayıcısı ile transfer gerçekleştirebiliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala