bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,293.23 0.63%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,132.58 0.67%
bnb
BNB (BNB) $ 602.74 1.12%
solana
Solana (SOL) $ 143.45 1.50%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523476 0.85%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468471 0.49%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149775 0.28%

ABD Senatörleri, Diem ve Novi’yi Durdurmaya Çağırdı

abd senatorleri diem ve noviyi durdurmaya cagirdi

ABD Bankacılık Komitesi lideri dahil olmak üzere beş demokratik Senatör, Facebook’un Diem ve Novi‘yi kapatması yönünde çağrıda bulundu. Çağırıda: “Sizi Novi pilotunuzu derhal durdurmaya ve Diem’i piyasaya sürmeyeceğinizi taahhüt etmeye çağırıyoruz.” dendi.

Senatörler, Facebook Financial’in lideri David Marcus‘un firmanın “uygun düzenleyici çerçeve olmadan” piyasaya çıkmayacağını söylediğini özellikle belirtiyor. Senatörler, stablecoin’ler için bir düzenlemenin, finansal düzenleyiciler arasında devam eden bir tartışmanın söz konusu olduğunu söylüyor.

abd senatorleri diem ve noviyi durdurmaya cagirdi 1

Facebook’un Diem ve Novi’sinin Başı ABD’li Senatörler ile Dertte

Yapılan durdurma çağırısında Senatör Brian Schatz‘ın imzası ve Elizabeth Warren, Tina Smith, Richard Blumenthal ve Bankacılık Komitesi Başkanı Sherrod Brown’ın desteği bulunuyor. 

Bu eylem, Brown’ın Hazine Bakanlığı’nı stablecoin’ler üzerindeki çalışmasında şeffaflık eksikliği nedeniyle eleştiren Bankacılık Komitesi’ndeki cumhuriyetçi mevkidaşı Pat Toomey’i rahatsız eden bir tartışma olarak nitelendirildi. 

Diem, uzun süredir üzerine çalışılan bir stablecoin projesi. Başlangıçta Diem, Libra olarak anılıyordu ve Libra tutması amaçlayan bir kripto cüzdanı olan Novi, daha bu sabah açılış pilotu için Paxos’un stablecoin’ini kullanacağını duyurdu.

Bir türlü istediği piyasa ortamını hazırlayamayan Facebook, düzenleyiciler ile ortaklaşa ve istişare içerisinde ilerlediğini söylese henüz Diem konusunda net bir tarih verilebilmiş değil.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala