bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,508.28 1.60%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,148.50 0.77%
bnb
BNB (BNB) $ 603.84 0.62%
solana
Solana (SOL) $ 144.39 0.11%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524443 1.08%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.472322 1.00%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150126 0.30%

Vitalik Buterin Taklit Edilerek Ethereum Dolandırıcılığı Yapılıyor

vitalik buterin taklit edilerek ethereum dolandiriciligi yapiliyor

Ethereum cephesinde Merge öncesi yeni gelişmeler yaşanıyor. Şu sıralar Merge güncellemesine odaklanmış durumda olan Ethereum yatırımcısı dolandırılmaya çalışılıyor. Ethereum Merge’e günler kala, fırsatçı kripto para dolandırıcıları, Vitalik Buterin taklidi yaparak yatırımcıları dolandırmaya çalışıyor.

Merge Öncesi Ethereum Dolandırıcılığı Yapılıyor

İngiltere’de bir radyo istasyonu olan KMFM’nin resmi Twitter hesabı yakın zamanda hacklendi. Saldırganlar, Vitalik Buterin‘i taklit ederek Ethereum (ETH) dolandırıcılığı yapmaya başladı.

vitalik buterin taklit edilerek ethereum dolandiriciligi yapiliyor

Geçtiğimiz hafta boyunca doğrulanmış Twitter hesapları, hackerlar tarafından ele geçirilmeye başladı. Özellikle Ethereum topluluğu hedeflenerek yapılan saldırılarda hackerler, Merge öncesi ETH elde etmek istiyor.

Ağustos ayının ortalarında Buterin, dolandırıcılıklarla ilgili konuşarak bu tür hesapların hepsinin sahte olduğunu ve onunla hiçbir ilgisi olmadığını söyledi ve bu konuda takipçilerini uyardı.

Eylül ayı başlarında ise bazı Ethereum kullanıcılarının yeni bir saldırı ile karşı karşıya kaldıkları ve dolandırıcıların, Ethereum 2.0’ı çatallamak için oy kullanıyormuş gibi yaptığı bildirildi.

Ethereum Merge güncellemesinin birkaç yıllık gecikmeden sonra 13-16 Eylül tarihleri arasında gerçekleşmesi bekleniyor. Ethereum yeni güncellemeyle Proof-of-stake’e geçerek enerji kullanımını yüzde 99,95 oranında azaltabilecek.

Ethereum’un durumuna bir göz atalım. CoinGecko verilerine göre; haberin yazımı esnasında ETH 1.767,23 dolardan işlem görüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala